Oficialu: 2023-iųjų „Eurovizija“ Ukrainoje neįvyks

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) ir Ukrainos visuomeninis transliuotojas penktadienį paskelbė, kad kitų metų „Eurovizijos“ konkursas Ukrainoje neįvyks dėl šalyje susiklosčiusios situacijos.

„Atlikę objektyvią analizę, (...) apgailestaudami pareiškiame, kad dėl susiklosčiusios padėties Ukrainoje negalime išpildyti saugos ir eksploatacinių reikalavimų, reikalingų organizuoti ir įvykdyti „Eurovizijos“ konkursą“, – rašoma EBU pranešime.

Jau gerai žinoma tradicija ateinančių metų „Euroviziją“ rengti toje šalyje, kuri nugalėjo konkursą šiais metais. Šiemet „Eurovizijos“ nugalėtojais tapo ukrainiečiai „Kalush Orchestra“, tačiau kitų metų renginį teks perkelti kitur. 

Paprastai surengti „Euroviziją“ šaliai užtrunka visus metus, prie renginio pluša tūkstančiai darbuotojų, o konkursą pamatyti suplūsta gerbėjai iš visos Europos. 

EBU norėtų padėkoti UA:PBC už jų nuoširdų bendradarbiavimą ir atsidavimą tyrinėjant visus scenarijus per kelias savaites nuo „Kalush Orchestra“ iškovotos pergalės gegužės 14 d. Turine ir pasidalinti savo liūdesiu bei nusivylimu, kad kitų metų konkursas negali būti surengtas Ukrainoje, rašoma pranešime.

2023-ių metų „Euroviziją“ galėtų surengti Jungtinė Karalystė, birželio 14 dieną teigė Ispanijos transliuotojo RTVE prezidentas José Manuel Pérez Tornero.

„Dabar prasidės diskusijos su BBC“, Jungtinės Karalystės kuri šiemet užėmė „Eurovizijoje“ antrąją vietą, visuomeniniu transliuotoju, dėl galimo 2023 metų dainų konkurso surengimo, priduriama pareiškime.

JK ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) biuras pasveikino šį žingsnį.

„Žinoma, džiaugtumės galimybe surengti („Euroviziją“ – red. past.) čia, Jungtinėje Karalystėje, glaudžiai bendradarbiaudami su Ukraina ir BBC“, – sakė premjero atstovas.

„Būtume pasiryžę užtikrinti, kad ji visokeriopai atspindėtų turtingą Ukrainos kultūrą, paveldą ir kūrybiškumą, taip pat stiprinti besitęsiančią abiejų mūsų šalių partnerystę“, – pridūrė jis.

Sulaukusi didžiulio visuomenės palaikymo, grupė „Kalush Orchestra“ įveikė 24 varžovus per kasmet rengiamą konkursą. Ukrainiečiai atliko dainą „Stefania“ – repo stiliaus lopšinę, kurioje liaudiški motyvai susipina su moderniais hiphopo ritmais.

Tai nėra pirmas kartas, kai „Eurovizijos“ nugalėtoja konkurso kitais metais nesurengia. Pastarąjį kartą taip nutiko 1980 m., kai konkursą antrą kartą iš eilės nugalėjęs Izraelis dėl finansinių sunkumų atsisakė jį rengti antrą kartą ir tuomet konkursas įvyko Nyderlanduose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Kai prezidentu tampa aktorius nieko gero nelauk Reiganas ir Zelenskis,ka pasako CZV ta ir vaidina pagal scenariju

Jonas

Jonas portretas
Vyks lietuvoj antroji ukraina

To R

To R portretas
Jokio džiaugsmo...bet laimėti reikia sąžiningai..jei žinai tokį dalyką ...o ne išverkti politinį sprendimą
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių