O. Zlatkovaitė: Ukraina visada bus dalis manęs

Vilniaus "Žalgirio" ir buvusio Lietuvos rinktinės žaidėjo futbolininko mylimajai Oksanai Zlatkovaitei neseniai dar kartą peržiūrėtas kultinis rusų filmas "Brolis 2" sukėlė patriotines emocijas. Ukrainiečio ir lietuvaitės dukra jomis pasidalijo savo socialinio tinklalapio profilyje.

"Paskutinį kartą filmą "Brat 2" (garsaus režisieriaus Aleksėjaus Balabanovo filmo "Brolis" antroji dalis) žiūrėjau prieš aštuonerius metus. Vakar jį pamačiau visai kitomis akimis. 2000-aisiais metais sukurtame filme net tris kartus buvo reiškiamas pyktis ir nepasitenkinimas ukrainiečiams dėl Krymo ("Jūs "sukos" (jūs – kalės) dar atsiimsite už Krymą" ir pan.). Aš suvokiu, kad tai – tik meninis filmas, tačiau man labai keista, nes ukrainiečiai visą laiką rusus laikė broliais, kaip mes latvius. Tiesiog supratau, kad rusų tautai Krymas buvo skaudi tema daugelį metų.

Mano tėtis gimė ir 30 metų gyveno Kryme, kol nesutiko juodakasės dzūkės – mano mamos! 20 metų iš eilės atostogavau pas gimines prie Juodosios jūros, o mano vizoje buvo įrašas: "Lico ukrainskogo proischoždenija" (ukrainiečių kilmės – red. past.). Ir nors dabar tėtis dažnai mane erzina, sakydamas, kad nuo šiol aš esu rusaitė, aš visada save laikysiu Ukrainos dalimi!

Šia patriotiška gaida linkiu visiems taikos! Ačiū už dėmesį!

P.S. Jei kažkam mano mintys kelia neigiamas emocijas – nesivarginkite komentuoti!" – savo socialiniame tinklapyje rašė žavi 32 metų moteris.

Ukrainoje bet koks rusų filmo „Brolis 2“ demonstravimas neseniai buvo uždraustas.

Tokiam sprendimui įtaką daro filme neva kuriamas neigiamas ukrainiečių įvaizdis. „Brolio 2“ nuspręsta neberodyti nenorint dar labiau suaštrinti šalyje tvyrančios politinės įtampos.

Pasak Ukrainos valstybinės kino agentūros, filme „Brolis 2“ (rus. „Брат 2“) pateikiamas ukrainiečių įvaizdis žemina šalies žmones, todėl leisti rodyti šį filmą dabar, agresijos Ukrainos rytuose metu, būtų neetiška. Uždrausti bet kokie „Brolio 2“ demonstravimai, įskaitant filmo rodymą kino teatruose, jo transliavimą per televiziją, bet kokią filmo reklamą ir jo platinimą vaizdo nuomų punktuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių