Nuteistas Brazilijos futbolo žvaigždės Pele sūnus laikinai paleidžiamas

  • Teksto dydis:

Legendinio Brazilijos futbolininko Pele (Pelės) sūnų, nuteistą kalėti 13 metų už narkomafijos pinigų plovimą, trečiadienį buvo nurodyta paleisti, kol bus išnagrinėta apeliacija.

46 metų Edsonas Cholbi do Nascimento (Edsonas Čolbis du Nasimentu), dar žinomas kaip Edinho (Edinju), 2014-aisiais buvo nuteistas kalėti 33 metus, tačiau dėl ilgo apeliacijų proceso dar nebuvo nepradėjęs atlikti savo bausmės.

Ketvirtadienį teismas paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį, bet sutrumpino bausmės laikotarpį. Buvęs vartininkas, anksčiau trumpai žaidęs buvusiame tėvo klube „Santos“, penktadienį pasidavė teisėsaugos pareigūnams.

Tačiau jo advokatams pateikus apeliaciją teisėjas leido Edinho likti laisvėje, kol dokumentas bus išnagrinėtas, naujienų agentūrai paaiškino Brazilijos Aukščiausiojo Teismo spaudos tarnyba.

Edinho pinigų plovimu buvo apkaltintas remiantis įrodymais, surinktais iš telefoninių pokalbių pasiklausymo, bet yra sakęs, kad toliau kovos su kaltinimais Jis kaltinimus atmeta ir tvirtina, kad vienintelis jo kontaktas su narkotikų kontrabandininkais buvo vienas narkomanas.

Edinho, vienas iš septynių triskart pasaulio čempiono Pele vaikų, pirmą kartą buvo sulaikytas 2005 metais, po policijos reido prieš vieną narkotikų kontrabandininkų gaują. Jis atsėdėjo šešis mėnesius kalėjime, bet paskui buvo paleistas lygtinai.

Jo tėvas Pele laikomas vienu geriausių visų laikų futbolininkų. Su Brazilijos rinktine pasaulio čempionatus jis laimėjo 1958, 1962 ir 1970 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių