Neringos meras: festivaliui „Ant bangos“ leidimas išduotas

Kuršių nerijos nacionaliniam parkui nederinus leidimo dėl Nidoje ketvirtadienį prasidedančio festivalio „Ant bangos“, savivaldybės administracija jį išdavė be parko pritarimo.

„Administracija informavo, kad išduotas šiuo metu yra leidimas“, – trečiadienį BNS nurodė Neringos meras Darius Jasaitis.

Jo teigimu, mero potvarkyje dėl leidimo išdavimo parko tarp derinančių institucijų nebuvo ir jo pritarimas neprivalomas.

„Tam tikrais atvejais parko pritarimas yra privalomas, tam tikrais atvejais parko pritarimas nereikalingas. Šiuo atveju, formuluotę skaitome, kad pagal gautą prašymą parko pritarimas nebuvo reikalingas“, – tvirtino D. Jasaitis.

Pasak jo, dešimt metų iki šiol parkas derindavo „Ant bangos“, tačiau yra „labai priklausomas nuo vadovo ir įstatymų traktuotės“.

„Antras dalykas, nederinimo pažymoje neužsiminta apie žalą gamtai. Sutikčiau, jeigu būtų parašyta, ten augo šimtas zundų, kurios po renginio nebeauga. Bet ir tam yra priemonės, tada parkas prašo, imkitės tam tikrų priemonių, aptverkite šitas zundas saugomas“, – kalbėjo D. Jasaitis.

„Pirmieji renginiai, turime sutikti, buvo tikrai prasčiau organizuoti, bet per 12 metų, kiek vyksta šitas renginys, į viską atsižvelgta, į parko rekomendacijas, kurios būdavo anksčiau išsakytos, viskas aptveriama, srautai suvaldomi, kokie jie bebūtų“, – pridūrė meras.

Jis taip pat pažymėjo, kad nuo festivalio pradžios dalyvių srautai yra stipriai sumažėję, jie valdomi dideliais bilietų įkainiais.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas antradienį paskelbė nederinantis festivalių „Ant bangos“ ir „Anna sutiko Neringą“, kadangi Nidos šiaurinis paplūdimys, anot parko, skirtas poilsiui ir aktyviam sportui, ne masiniams renginiams.

Pasak parko direkcijos, ruošdami vietą renginiams jų organizatoriai performuoja paplūdimį, ardo apsauginį kopagūbrį, pasiruošimui naudoją sunkiąją techniką, taip trikdydami žmonių poilsį ir darydami žalą gamtai.

Festivalį „Ant bangos“ liepos 18–22 dienomis rengia sostinės klubas „Opium“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių