Naujoje A. Mamontovo dainoje – jaunystės prisiminimai iš Palangos

  • Teksto dydis:

Neseniai paskelbęs apie greitai pasirodysiantį savo albumą, Andrius Mamontovas gerbėjams pristato naują dainą. Kūrinys „Hiperbolė“, kurio nuo penktadienio galima klausytis visose muzikos transliacijos platformose – tikros, muzikantui Palangoje 1985-aisiais įvykusios istorijos pasakojimas.

„Kažkada labai seniai Palangoje buvo vieta, vadinama „plaščiadke“. Ten į diskoteką rinkdavosi visi pajūrio poilsiautojai. Vienoje salės pusėje paprastai sėdėjo „Vilnius“, kitoje – „Kaunas“, o trečioje – likusi Lietuva. Taip visai netyčia „priešininkų“ stovykloje pastebėjau man patinkančią merginą. Galvojau, ką daryti – ryžtis rizikingam sprendimui, ar likti savo vietoje. Vis dėlto apsisprendžiau imtis veiksmų“, – šypsodamasis seną istoriją prisiminė A. Mamontovas.

„Tuo metu šokių aikštelėje grojo „Hiperbolės“ daina „Pamiršk mane“. Iškviečiau merginą šokti ir... ir mums bešokant įlūžo medinės grindys, o mano koja iki kelio įstrigo ten. Mergina neišsigando, tačiau pažvelgė į mane, nusijuokė ir nuėjo. Tai buvo paskutinis kartas, kai ją mačiau“, – sakė atlikėjas, prisiminęs daugiau kaip 40 metų senumo įvykius Lietuvos pajūryje.

Būtent ši akimirka ir jos fone skambėjusi legendinės šalies grupės daina A. Mamontovą įkvėpė savo naująjį kūrinį pavadinti „Hiperbolė“.

Dar balandžio mėnesį A. Mamontovas paskelbė apie ketinimus šią vasarą išleisti naują albumą. Tiesa, ar plokštelėje, kuri taps 21-uoju soliniu atlikėjo įrašu, bus galima rasti šiandien pristatomą kūrinį, muzikantas dar neatskleidžia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
daina kaip pas čiukčias ką matau tą dainuoju "plaukiu upe, gražus oras, geras vanduo, geologas už akmens šika tfu visą dainą sugadino"

as

as portretas
jau gal nekankins musu ausu Этот с тон у на с пе сней зовется
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių