Naują dainą pristatanti Monique: bijojau apie jausmus pasakyti mamai

  • Teksto dydis:

„Akimirkai nekalbėk, užsimerk, išsirėk, išsiverk“, – tokie žodžiai skamba dainininkės Monikos Pundziūtės-Monique naujausios dainos „Ne gėda jaust“ priedainyje. Pasak atlikėjos, parašyti šį kūrinį ją įkvėpė pavasarį prasidėjusi „Jaunimo linijos“ kampanija „Jausmai gėdos nedaro“, skatinanti begėdystę – kalbėjimąsi apie jausmus atvirai ir be jokios gėdos. Kodėl tai svarbu? „Neišsakyti jausmai virsta šiukšlėmis“, – įsitikinusi Monique.

Minias gerbėjų į koncertus sutraukianti dainininkė pasakoja, jog į naują dainą sudėjo nemažai savo asmeninės patirties, o dainos tekstas gimė tiesiog akimirksniu. „Mintys pačios liejosi į knygelę. Kas žino, gal tie žodžiai jau seniai gulėjo man ant širdies ir tik atėjus tinkamoms aplinkybėms pagaliau virto daina“, – apie kūrybos procesą sako Monique.

Pasak jos, baigusi rašyti naują dainą, jautėsi visiškai išsikrovusi, lyg paleidusi ilgai viduje tūnojusias mintis, išsilaisvinusi.

Būtent apie tokias giliai slypinčias emocijas, kurios ilgainiui gali virsti sunkumais, ir kalba „Jaunimo linijos“ 2 proc. begėdystės kampanija, kurios pagrindinis tikslas – raginti žmones nesigėdyti dalintis tiek pozityviais, tiek negatyviais jausmais. Psichologų teigimu, tik daugiau kalbėdamiesi apie tai, kaip jaučiamės, patirsime mažiau emocinių sunkumų.

„Mokyklos laikais buvo dienų, kai grįžus namo atrodė, lyg nesuprasčiau, kas aplink mane vyksta, jaučiausi nesuprasta. Bijojau apie jausmus pasakyti mamai, todėl paguodos ieškojau muzikoje“, – apie paauglystėje išgyventus sunkius jausmus atvirauja dainininkė.

Šiandien Monique džiaugiasi galėdama savo muzika padėti tiems, kurie išgyvena sunkų gyvenimo laikotarpį. Ji nori padrąsinti jaunus žmones nelikti vieniems su sunkiais išgyvenimais, išdrįsti ieškoti pagalbos.

„Visiems, kuriems sunku, noriu pasakyti tik viena – „esi ne vienas, po audros vėl bus giedros dienos“. Nuo šitos eilutės ir prasidėjo daina. Ši frazė jau seniai yra mano pačios paguoda, kai būna sunku, tamsu ir atrodo, kad viskas griūva. Tada suprantu – po audros visada išlenda saulė“, – sako atlikėja.

Dainos vaizdo klipas: 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių