Muzikos prodiuseris apie J. Timberlake'o koncertą: koks skirtumas, kur futbolininkai praloš?

  • Teksto dydis:

Džiugi ir tikrai įspūdinga žinia pirmadienį pasiekė lietuvius muzikos gerbėjus. Į Lietuvą pirmą kartą atvyks ir koncertą čia surengs amerikiečių popmuzikos superžvaigždė Justinas Timberlake‘as. Koncertas Kauno Dariaus ir Girėno stadione įvyks birželio 6-ąją, o bilietų prekyba prasidės penktadienį. Tai viena didžiausių kada nors Lietuvoje buvusių muzikos žvaigždžių. Neseniai čia pasirodymus surengė Edas Sheeranas, Rita Ora, Dua Lipa, „Imagine Dragons“, „50 Cent“.

Muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas pakomentavo, ką reiškia Lietuvai J. Timberlake'o atvykimas ir ar Lietuva jau geba prisikviesti pačius ryškiausius atlikėjus.

– Esminis lūžis įvyko prieš keletą metų, kai Lietuva pradėta laikyti didelių lauko koncertų rinka. Visų pirma, ledus pralaužė „Rammstein“. Paskui „Imagine Dragons“ ir labai didžiulį postūmį davė E. Sheerano koncertas. Apie E. Sheerano koncertą visa ekonominė-muzikinė spauda rašė. Parduoti 82 tūkst. bilietų 3 mln. rinkoje ir mieste, kuris turi per 300 tūkst. žmonių. Tai dideli skaičiai.

Aurimo Barkausko nuotr.

– Ar sėkmingi E. Sheerano koncertai Kaune turėjo tiesioginės įtakos tam, kad J. Timberlake'as atvyktų?

– Manau, kad derybos vyko gerokai anksčiau. Lietuvoje per keletą metų labai stipriai pasikeitė perkamoji galia. Ir šie lauko koncertai, dideli koncertai, taip pat stadiono atsiradimas ir aktyvus darbas su juo, pradėjo duoti rezultatus. Futbolininkai paverks eilinį kartą, nes, matyt, vėl kas nors ištryps žolę, bet koncertų daug didesnės pajamos. Galų gale, koks skirtumas, kur jie praloš? 

Tai dar kartą parodo, kaip Vilniuje reikalingas stadionas.

– Po koncertų kai kurie skundžiasi, kad prastai žolė atrodo, bet juk visame pasaulyje tokie koncertai vyksta būtent stadionuose, ar ne? 

– Vyksta, tik stadionų yra daugiau. Ir ten, kur vyksta koncertai, nevyksta futbolas, ir atvirkščiai. Tai dar kartą parodo, kaip Vilniuje reikalingas stadionas. Nesantis stadionas, kuris galbūt kada nors virs tuo stadionu. Man atrodo, kad skaičiuojant stadiono statybas – daroma esminė klaida. Kai kalbama apie futbolo stadioną, visų pirma reikia skaičiuoti apie koncertų stadionus ir atsipirkimas manau dešimtim kartų priartės prie teisybės. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Prieš gerą dešimtmetį net negalėjome pagalvoti, kad J. Timberlake‘as ar „Imagine Dragons“, ar „Rammstein“ atvyks į Lietuvą. Kieno tai nuopelnas? Ar tai yra Lietuvos gebėjimas prisikviesti aukščiausio lygio atlikėjus? Ar tai tiesiog atlikėjų ėjimas į Rytų Europos rinką?

– Tai dėl to, kad esame tame pačiame lygyje su Vakarų Europa. Mes ėjome, ėjome ir priėjome tą tašką, kai Lietuva yra viena iš Vakarų šalių, kur važiuoja didelės žvaigždės. Nuo šiol taip bus. 

Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

– Galima sakyti, kad iki šiol taip nebuvo. Bandėme pasiskaičiuoti, kas dar iš ryškių žvaigždžių yra buvę Lietuvoje ir prisiminėme, kad prieš gerą dešimtmetį čia koncertavo ir pati Lady Gaga. Kodėl po to taip ilgai turėjome tam tikrą štilių? 

– Neturėjome, gal tik lauko koncertų buvo mažiau. „Imagine Dragons“ lankosi ne pirmą kartą. Areninių koncertų, kurie vyksta uždarose patalpose, jų kaip buvo, taip ir buvo, tik pandemija pristabdė. Po pandemijos, kol atsistatė, praėjo keletas metų.

Kalbant apie lauko koncertus, reikia nepamiršti ir mūsiškių. Pasižiūrėkime, kas vyko šiemet Lietuvoje: Leonas Somovas ir Jazzu Vingio parke, Vaidas Baumila Klaipėdos estradoje, Jessica Shy stadione. Nėra blogai. 

– Bet tai – vietiniai atlikėjai, o jeigu kalbėtume apie užsienio atlikėjus. Ar, jūsų nuomone, Lietuvoje yra buvęs koks žymesnis atlikėjas negu J. Timberlake‘as? 

– Taip, „Metallica“. Šiuo metu E. Sheeranas yra svarbesnis negu J. Timberlake‘as. Labai įdomu, kai startuos prekyba, per kiek laiko bus parduoti koncertų bilietai? Apskritai pasaulis eina iš proto. Muzikos verslas Lietuvoje dar labai kultūringas.

L. Balandžio/BNS nuotr.

– Kiek organizatorių darbo slepiasi už tokio pasaulio žvaigždės koncerto? 

– Visas organizatorių darbas vyksta iki tol. Jeigu žvaigždė populiari, jų nori visi ir tada, kada nori. Vasaros dienų nėra tiek daug. Gauti norimas datas – reiškia didžiulę konkurenciją.

Ir paskui išsidėlioja visas turas. Muzikantai važiuoja iš eilės, dabar dar yra ir ekologiniai klausimai, kad nebūtų didelių skrydžių. Tai čia pagrindinis darbas.

Aišku, yra honoraro klausimas, kuris visame pasaulyje vyksta aukciono principu. Kas daugiau duoda, pas tą ir važiuoja.

A. Ufarto/ELTOS nuotr.

– Kaip su ta skandalinga R. Oros istorija Vilniuje, kai 500 tūkst. eurų honoraras buvo numatytas iš savivaldybės lėšų? 

– Man atrodo, kad mažesnis. 500 tūkst. gal visas koncertas, o honoraras apie 300 tūkst. eurų.

– Bet kokiu atveju, savivaldybei tai yra beprotiškai didelė suma. Ar tai nėra didelė suma už tokio lygio koncertą? 

– Suma, kaip R. Orai, gal didoka, bet šiaip suma, kaip tokiam koncertui – nedidelė. 

– Ar keli šimtai tūkstančių J. Timberlake‘ui yra normalu? 

– Galvojate už kelis šimtus tūkstančius važiuoja J. Timberlake‘as? Manau, kad kalbam apie milijoną ir daugiau. Nežinau tos sumos. Aišku, organizatoriai galėtų pasakyti arba nepasakyti, nes tai yra komercinė paslaptis, bet mažiau milijono abejoju, ar važiuotų kas nors.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meras

Meras portretas
turėtų uždrausti tuos balaganus, sporto bendruomenė - kreiptis kad ir į prezidentą dėl tokio begėdiško ignoravimo, o tie, atsiprašant, vadybininkai tegul eina į Švarą dirbti - labai moka visur prišūdinti.

triperis

triperis portretas
nezinau kaip su kipru, bet su balbieriskio traktoristu zaide

sniperis

sniperis portretas
Tai ar jau žaidė su Kipru atsakomasias?
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių