Mistinės istorijos ir Kūčios garsiausių žmonių namuose

  • Teksto dydis:

Šv. Kūčių vakarą specialioje laidoje „Valanda su Rūta. Kūčios“ žiūrovai išgirs nuoširdžias, šiltas, mistikos kupinas istorijas. Šiemet netikėtai žmonos netekęs verslininkas Visvaldas Matijošaitis, į studiją atvykęs kartu su jaunesniuoju sūnumi Dainiumi, papasakos, kad didžiosioms metų šventėms jam pasiruošti padėjo žmona. „Namo rūsyje, kuriame sudėlioti įvairūs daiktai, Irutės dėžėse ir maišeliuose radau gražiai sudėliotus ir surūšiuotus eglutės žaislus, paruoštus būsimoms šventėms“, - pasakos V. Matijošaitis.

Televizijos laidų vedėja Živilė Vaškytė – Lubienė, į laidą atvykusi su vyru dainininku Edgaru Lubiu, atskleis, kad per vienas Kūčias būsimas tuoktuves jau išpranašavo burtai. „Močiutė paruošė burtų traukimą – ištraukiau vestuvinį žiedą, ir po metų iš tiesų susituokiau“, - prisipažino   Ž. Vaškytė.

Garsusis dainininkas Radži papasakos, kad drauge su globėja visuomet laikydavosi tradicijos per šventes pasilankyti bažnyčioje. „Buvau padūkęs vaikas, o bažnyčioje sėdėdavau ramus. Mane labai patiko ten esanti ramybė ir aukso dekoracijos“, - studijos svečius prajuokins Radži. Dainininkas prisimins ir tai, kodėl globėja per ruošą šventėms griežtai drausdavo eiti į virtuvę bei tai, kokią dovaną pirmą kartą jai padovanojo. Kunigas Ričardas Doveika papasakos, kaip vaikystėje Kūčias švęsdavo su broliu, tėvais ir močiute vos 15-os kvadratinių metrų kambarėlyje. O taip pat atskleis, kaip susitaikyti su brangių žmonių netektimi, nes tai išgyveno pats, ir netgi svarstė atsisakyti kunigo sutanos.

40 vaikų choras su Liudu Mikalausku ir Vaida Genyte, garsūs, didelius pokyčius gyvenime šiemet išgyvenę svečiai studijoje, tokie kaip verslininkas Visvaldas Matijošaitis su sūnumi Dainiumi, politikas Rokas Žilinskas, laidų vedėja Živilė Vaškytė su vyru dainininku Edgaru Lubiu ir kiti. Laidos metu žiūrovai išvys ir prezidentės Dalios Grybauskaitės interviu, kurio metu ji papasakos apie savo firminį Kūčių patiekalą.

Speciali laida „Valanda su Rūta. Kūčios“ gruodžio 24 dieną  19 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių