A. Mamontovas apie šeimą: niekada nenorėjau pardavinėti savo vaikų nuotraukų

  • Teksto dydis:

Dar kovo mėnesį startavęs muzikinis kanalas 2TV savo gyvavimą pradėjo nuo atlikėjo Andriaus Mamontovo dainos ir jos vaizdo klipo „Mono Arba Stereo“.

„Daina buvo sukurta 1998 metų pabaigoje, ar 1999 metų pradžioje. Pradinė jos versija buvo visai kitokia, bijau, kad nesu išsisaugojęs demo versijos... Ji buvo elektroninė, ramaus stiliaus daina. Kai atėjo laikas įrašinėti, sugalvojau, kad reikia uždėti drum&bass ritmą ir galbūt aktyvesnes gitaras. Daina sulaukė netikėto pripažinimo“, – prisiminimais šį pirmadienio vakarą 2TV laidoje „Pagaminta Lietuvoje“ dalinsis A. Mamontovas.

Pradedant naująjį laidos „Pagaminta Lietuvoje“ sezoną, atvirame pokalbyje apie muziką ir asmenines gyvenimo detales ryžosi prabilti A. Mamontovas, grupės „Foje“ įkūrėjas. Atlikėjas ilgus karjeros metus atkakliai slėpė savo brangiausius žmones ir apie juos nebuvo linkęs atvirauti ar dalintis asmeniniais džiaugsmais ir tam yra priežasčių. „Pasirinkimas neviešinti savo asmeninio gyvenimo buvo visada. Aš niekada nenorėjau pardavinėti savo vaikų nuotraukų žurnalams. Mano manymu, tai būtų iškreipę jų suvokimą apie pasaulį. Pasiūlymų, aišku, buvo, bet mano žmona nemėgsta viešumos. Ji to vengia ir aš visiškai gerbiu jos tokį pasirinkimą“, – pasakos atlikėjas.

Kartu su žmona Inga auginantis du vaikus – sūnų Andrių ir dukrą Viktoriją – prodiuseris, muzikantas, aktorius, o šiandien ir režisierius A. Mamontovas teigia, jog niekada nėra skatinęs savo atžalų sekti jo pėdomis ir rinktis muzikinio kelio. „Mano sūnus Andrius ką tik baigė muzikos institutą Berlyne. Ten jis turi savo grupę, koncertuoja. Aš niekada nebandžiau „įbrukti“ savo vaikams to muzikinio kelio. Mano sūnus pats jį sąmoningai pasirinko ir jam puikiai sekasi. O mano dukra Viktorija dirba organizacinį darbą, dirba su kultūriniais renginiais, jau ketvirtus metus iš eilės organizuoja gatvės muzikos dienas bei dirba režisierės Dalios Ibelhauptaitės asistente Vilniaus operoje. Ji labai talentinga, mėgsta tvarką, moka suorganizuoti, susitarti ir susikalbėti“, – pasakos A. Mamontovas.

1997 metais surengtas paskutinis grupės „Foje“ koncertas tapo rekordinis. Į Vilniaus Vingio parką susirinko apie 60 tūkstančių grupės gerbėjų, buvo pasiektas didžiausią žiūrovų skaičių surinkusio koncerto rekordas Lietuvoje. Po išsiskyrimo grupės nariai tobulėjo individualiai.

A. Mamontovas teigia, kad naujojo, muzikinio kanalo 2TV atsiradimas skatina ateityje kurti vaizdo klipus. „Pastarasis mano vaizdo klipas buvo dar šios vasaros pabaigoje, skirtas dainai „Malibu“, kurį montavau pats ir kuriuo labai džiaugiuosi. Jūsų 2TV kanalas diktuoja mintį, kad galbūt vėl verta pradėti kurti vaizdo klipus“, – šypsenos neslėps muzikantas A. Mamontovas.

Jau šį pirmadienio vakarą, 22 val., 2TV laida „Pagaminta Lietuvoje“ pradeda savo naujų laidų maratoną, kuriose laidos vedėja Marija Silickaja kalbins Lietuvos atlikėjus ir supažindins visus su jų muzikiniu keliu bei atskleis niekam negirdėtų gyvenimo detalių.


Šiame straipsnyje: Andrius Mamontovas2TVmuzikaFoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių