M. Stasiulis: nuo rugsėjo laukia naujas gyvenimas

"Galbūt nuskambės naiviai, bet aš tikiu, kad viskas bus labai gerai ir viskas yra labai gerai", – kalbėdamas apie aktualijas, artėjantį rudenį ir naująjį TV3 sezoną optimizmu trykšta šios televizijos rinkodaros vadovas Mindaugas Stasiulis. Ta proga jis net sukūrė žodžius dainai.

Su Naujais!

M.Stasiulis televizijos žiūrovams pažįstamas kaip laidų, renginių, projektų vedėjas. Ilgus metus radijo M-1 gerbėjai klausėsi jo visada nuotaikingo balso.

Tačiau mažai kas žino apie itin kūrybišką TV3 rinkodaros vadovo pusę: neseniai jis sukūrė žodžius naująjį TV3 sezoną pristatančiai ir kasdienybės aktualijas taikliai atspindinčiai dainai. Muzikos autorius – Stanislavas Stavickis-Stano, o dainą atliko muzikinio projekto "X Faktorius" nugalėtoja Milda Martinkėnaitė.

"Naująjį TV3 sezoną pavadinom "Su Naujais!". Nuo rugsėjo prasidės dar kitas mūsų gyvenimas: bus naujų problemų, bet būsime prisitaikę gyventi kitokį gyvenimą. Atrodo, kad nuo rugsėjo visko vyks daugiau nei nuo Naujųjų. Daina atsirado iš konteksto", – sako M.Stasiulis.

Daina kviečia į keistai susipynusius 2020-uosius žvelgti nuotaikingiau. Pats M.Stasiulis tikina, kad jam tai – fantastiškai geri metai.

"Geras sustojimas tarp darbų, tarp bėgimo, nors juokaudavome, kad kartais padarome daugiau darbų nei biure. Labai gaila žmonių, kurių darbai sustojo, kuriems šis periodas buvo labai juodas. Bet aš turėjau daugiau laiko poilsiui, ypač savaitgaliais – nereikėjo į renginius važiuoti", – šypsosi jis.

Pareiga įkvėpti

M.Stasiulis mano, kad lietuviams neprošal į viską žvelgti kiek pozityviau.

Tikrai susitvarkysime su visomis bėdelėmis. Tokias mintis turi skleisti žiniasklaida – visada reikia žmones įkvėpti. Kas daugiau, jei ne mes?

"Nuotaikos kaitaliojosi, dramatiškos jos buvo kovo, balandžio mėnesiais. Į tai reikia žiūrėti labai atsakingai, bet tu gali užsidėti kaukę, plautis rankas, nebūti tarp žmonių ir vis tiek išlaikyti pozityvią nuotaiką. Galbūt nuskambės naiviai, bet aš vis tiek tikiu, kad viskas bus labai gerai ir viskas yra labai gerai. Televizijoje mes esame hiperoptimistai, tokie esame ir gyvenime. Gerai, kai po tokių aktualijų gali daryti šou, bet saugų", – dalijasi žinomas televizijos veidas.

Pasak M.Stasiulio, laidų, kurios analizuoja sudėtingas socialines ir kitų realijų temas, pavyzdžiui, "TV Pagalba", "Srovės", kūrėjai naujajame sezone ir toliau dirbs įprasta kryptimi. Tačiau pramoginės laidos – "Gero vakaro šou", naujas projektas "X Faktorius. Žvaigždės" – bus labai pozityvios.

"Tikrai susitvarkysime su visomis bėdelėmis. Tokias mintis turi skleisti žiniasklaida – visada reikia žmones įkvėpti. Kas daugiau, jei ne mes?" – retoriškai klausia jis.

Turi patirties

Dainų tekstų kūryba M.Stasiuliui ne naujiena – dirbdamas radijo eteryje ir televizijoje yra parašęs žodžius daugiau nei 50 dainų.

"Lietuva pralaimėjo ketvirtfinalio rungtynes Makedonijai – per tris valandas yra parašomas tekstas, dar per tris valandas atsiranda muzika, nufilmuojamas videoklipas. Ryte idėja buvo, o vakare jau yra klipas. Su kolega Aisčiu Mickevičiumi gana stipriai tas dainas kepdavome, bet man iki Mikutavičiaus dar toli, kad himnus kurčiau. Dar mokausi", – dienas radijo eteryje prisimena M.Stasiulis.

"Visą laiką galvoju, kad man reikėtų parašyti gražių eilėraščių, bet jei jie neateina – tai neateis. Aš pats mokiausi filologijos, magistrantūroje sudijavau literatūrą. Kolegų, poetų draugų skaitymuose visada dalyvaudavau, bet suprantu, kad tokio lygmens nesiekiu. Kada nors – gal. Bandydavau rašyti eseistiką, bet apleidau. Gal reikėtų ir sugrįžti prie to. Mano tekstai labiau žiniasklaidai tinka", – sako jis.

"O skaitinėti mėgstu, nors nesu tas, kuris graužia knygas. Reikėtų paskaityti daugiau. Knygų namie nemažai turiu, jas skaitau, pavartinėju, bet atradau tinginio metodą – klausausi audioknygų. Važiuodamas kur toliau, pavyzdžiui, į Nidą, perklausai dar kartą Antano Škėmos "Balta drobulė", kurią kažkada mokykloje skaitei, arba kažką naujo", – pasakoja laidų vedėjas.

Poezija ir M.Mikutavičius

Nuotaikingus tekstus kuriantis M.Stasiulis renkasi ir lyriką – mėgsta poeziją skaityti.

"Tai yra koncentratas. Nereikia daug vargti, užtenka du eilėraščius perskaityti, ir žiūri, kad jau pavalgęs esi. Tai yra koncentratas, maistas smegenims ir sielai. Kažkas panašaus kaip dviratininkui bananą ar hematogeną suvalgyti", – sako jis.

Grįždamas prie dainų žodžių kūrybos M.Stasiulis neslepia susižavėjimo Svaro iš "G&G Sindikato" kūryba, tačiau Marijono Mikutavičiaus dainų žodžiai jam atrodo artimiausi.

"Nebūtinai "Trys milijonai", bet ir "Aš miręs", "Balintos sienos". Gera paklausyti, kai būna sunku. Dar puiki jo vaikui skirta daina "Pilvas". Marijus yra XXI a. Vincas Kudirka – kai tik ką nors paleidžia į gyvenimą, tai tampa superhitu. Jo tekstais tiesiog labai įtiki", – neabejoja M.Stasiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip ir visi

Kaip ir visi portretas
Jumoristai, jo "jumoras" lėkštas. Kai jų paklausai nei verkti, nei juoktis.

Mozė

Mozė portretas
Visoškas ir absoliutus nulis.

Senis

Senis portretas
Šypsos amerikietiškai bet sukumpes lietuviškai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių