M. Linkytė pristato naują dainą: savo viduje galima atrasti visus atsakymus

  • Teksto dydis:

Viena žinomiausių šalies dainininkių Monika Linkytė pristato naujausią savo dainą ir vaizdo klipą „All Alone“. Kūrinys, parašytas drauge su Londone dirbančiu prodiuseriu Femi Temowo kviečia prisiminti, kad didžiausia stiprybė slypi pačiame žmoguje, o į klausimus apie tikrąjį „aš“ galime atsakyti tik mes patys.

„Mus visus supa tiek daug žmonių ir tiek scenarijų, sakančių, kaip neva turime atrodyti, gyventi, kalbėti ar net galvoti. Bet tik patys žinome, kas esame, ką norime veikti, kuo būti, kaip elgtis ir kaip gyventi. Neretai aplinka mus bando sprausti į savo primestus rėmus, bet kiekvienas galime atrasti drąsos būti savimi, o viduje atrasti visus atsakymus“, – dainos prasmę aiškino M. Linkytė.

Jai antrino „All Alone“ bendraautorius, prodiuseris F. Temowo: „Daina pasakoja apie gyvenimo paėmimą į savo rankas, apie atsakomybės prisiėmimą už savo likimą. Kūrinys nesako, kad vertėtų likti vienam, o primena, kad jūsų potencialo neturėtų apibrėžti kitų žmonių nuomonė ar veiksmai. Ši daina – daugiasluoksnė. Jos verta klausyti po kelis kartus ir taip atrasti savąją prasmę“.

Su legendine dainininke Amy Winehouse dirbęs prodiuseris džiaugėsi bendradarbiavimu su M. Linkyte. „Man tikrai patiko kurti šią dainą su Monika. Ji – įkvepianti, muzikai atsidavusi dainininkė, per kūrybą siekianti dalintis savo išgyvenimais su klausytojais. Tiems, kurie galbūt jaučiasi pasimetę, ji parodo: jūs – ne vieni“, – kalbėjo F. Tenowo. 


Dainos „All Alone“ vaizdo klipą dainininkė su komanda filmavo vasarį Kanaruose, La Palmos saloje. Idėją sugalvojo ir įgyvendino Aurimas Kadzevičius, geriausio Lietuvos operatoriaus vardą pelnęs Vilius Mačiulskis ir kino operatorius Audrius Zelenius.

Paklausti, kodėl keliavo taip toli, komandos nariai sakė, kad ieškojo šilumos ir labai specifinio peizažo, kad galėtų įgyvendinti vizualinę klipo idėjos pusę. Kadrai buvo fiksuojami naudojant specialų infraraudonųjų spindulių filtrą. Taip išgautas netradicinis juodai-baltas vaizdas, o saloje plytinti sustingusi lava, juodo smėlio paplūdimiai, miško ir kalnų augmenija kuria mistišką, pasakišką atmosferą.

 

„Monika savo dainoje sako „Esu kitokia, galiu spręsti pati“, kartu su šiuo teiginiu užduodama klausimą „Bet kas aš? Smėlis, žolė, medis, vanduo, kalnas?“ Eidama per sustingusią lavą, žemę, smėlį, akmenis, vandenį klipo herojė ieško atsakymo. Gamta padeda bent laikinai atsitraukti nuo jos prisirišimų, kuriuos simbolizuoja išbarstomi daiktai. Vėliau juos kažkas surenka. Klipas neturi konkrečios istorijos, nes jo užduotis ne pasakoti, o klausti „Kas aš?“ – vaizdo klipo idėją atskleidė jos autorius A. Kadzevičius.  

Pasak jo, klipo koloritas atspindi dainininkės pasirinkimą tarp juodo ir balto, o filmavimo technika leidžia pamatyti tai, kas plika akimi nematoma: „Tam tikslui buvo komplektuojama kamera, kurios jautrumas buvo tik raudonųjų spindulių zonoje“. 

M. Linkytė neslėpė džiaugsmo komandinio darbo rezultatu: „Labai džiaugiuosi tuo, ką sukūrėme. Manau, kad dažnas mūsų jaučiame tai, apie ką kalba ši daina. Viliuosi, kad „All Alone“ išgirs, pamatys ir į širdis įsidės kuo daugiau žmonių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių