M. Linkytė ir V. Baumila: tikime, kad pateksime į finalą

  • Teksto dydis:

Lietuvos atstovai 2015 metų „Eurovizijoje“ – Vaidas Baumila ir Monika Linkytė – pirmadienį LRT surengė paskutinę spaudos konferenciją prieš išvykdami į Vieną. Jos metu atlikėjai įvardino savo šių metų favoritus ir prisipažino, kad tikisi patekti į finalą.

Žurnalistų juokais paklausti, ar pastatytų 5 tūkst. eurų už tai, kad pateks į finalą, V. Baumila ir M. Linkytė prisipažino, kad statytų. „Na, o jeigu rimtai, tikime, kad pateksime. Ir tai yra svarbiausia“, – atvirai kalbėjo M. Linkytė.

Daug stiprių varžovų

2015 m. „Eurovizijoje“, kaip ir kasmet, dalyvauja daug atlikėjų, kurie pristato stiprių kūrinių. Lietuvos atstovams šiais metais labiausiai patinka Latvijos, Belgijos ir Australijos kūriniai.

„Perklausiau visas dainas, nes labai norėjau susipažinti. Yra tokių favoritų. Labai patinka Belgijos, Latvijos atstovų kūriniai“, – konferencijoje sakė M. Linkytė.

„Australijos atstovo Guy Sebastiano muzika yra artimiausia tam, ko mes klausome Lietuvoje – funko, r'n'b, bliuzas“, – M. Linkytei antrina V. Baumila.

Visų laikų Lietuvos favoritė – A. Smilgevičiūtė

Nors „Eurovizijos“ dalyviai, paklausti, kokia daina iš visų konkurso laimėtojų jiems labiausiai patinka, dažniausiai renkasi „ABBA“, tačiau M. Linkytė ir V. Baumila renkasi kitokią muziką.

„Gal todėl, kad neseniai buvau koncerte, man labiausiai patinka Laureen daina. Kai ji ją atliko, sukilo emocijos, prisiminimai, kad labai stipri daina. Kelias dienas po koncerto ji man skambėjo galvoje. Buvo daug gerų dainų, vieną išsirinkti labai sudėtinga“, – sako M. Linkytė

„Man „Olsen Brothers“, taip pat Norvegijos glam rokerių „Wig Wam“ pasirodymas. [...] Švedė Selena, kuri kažkada atstovavo Estijai, bet jai nelabai pasiekė“, – tvirtina V. Baumila.

Paklausti, kuris Lietuvos atstovų pasirodymas jiems labiausiai įsiminė, atlikėjai vieningai išrinko Aistę Smilgevičiūtę. „Ta daina lenkė laiką. Muzikoje naudoti folkloro motyvus atlikėjai pradėjo tik neseniai. V. Smilgevičiūtė buvo to pradininkė“, – pridūrė V. Baumila.

Išvyksta pasiekę rekordą

Lietuvos „eurovizininkai” į Austriją išvyksta turėdami Lietuvos rekordą: Monikos Linkytės suknelę puoš daugiau kaip 7000 rankomis kirptų žiedlapių. Šiuo metu vyksta rekordo registravimo procedūra. 

Monikos suknelė bus įvairių spalvų, pasak pačios dainininkės, – pavasariška. Vaido kostiumas – žydras. Jokie specialieji efektai lietuvių pasirodymo nelydės. „Ugnis, dūmai ir fejerverkai, kaip suprantate, mūsų pasirodymui visiškai netinka“, – sakė Lietuvos deledacijos vadovas Audrius Giržadas. Tuo tarpu konfeti, kurių pageidauta, pasirodo, negalės būti naudojami, nes neatititinka saugos reikalavimų.

Rytoj į Austriją išvykstančios delegacijos Vienoje laukia ne tik repeticijos (pirmoji – jau poryt), bet ir turininga kultūrinė programa: koncertas Šionbruno rūmuose, Vienos filharmonijoje, plaukimas garlaiviu Dunojaus upe.

Lietuvos delegeciją už 1,5 mln. eurų sumą draudžia kompanija „Gjensidige“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monas

Monas portretas
Šaunūs atlikėjai, gera daina. Linkime sėkmės. Tikime, kad pavyks.

KLAUSYTOJAS

KLAUSYTOJAS portretas
APIE FINALĄ SUNKU PRANAŠAUTI GERIAUSIU NORU GAL 16-TI .LABAI NORĖTŪSI AUKŠTESNĖS VIETOS ,BET NEŽINAU ,NEŽINAU .VISTIEK LINKIU KUO GERIAU ,GRAŽIAU PASIRODYT .KAD SEKMĖS JUOS LYDĖTŲ .DIDŽIULĖS VILTIES ,LAIMĖS ...

Ema

Ema portretas
labai maloni pora Monika ir Vaidas. Daina gera, balsai skamba maloniai, tikiuosi, kad jie pateks netik % finalą, bet ir į dešimtuką, to aš jiems linkiu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių