LRT skelbia iniciatyvą „Geltona banga“ – kviečia palaikyti „The Roop“ „Eurovizijos“ dainų konkurse

  • Teksto dydis:

Antrus metus iš eilės nacionalinėje atrankoje laimėjusi grupė „The Roop“ aktyviai ruošiasi pasirodymui Roterdame, kur atstovaus Lietuvai šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse. LRT skelbia iniciatyvą „Geltona banga“ ir kviečia visuomenę palaikyti grupę „The Roop“ – dalytis palaikymo akimirkomis.

Prisijungti prie palaikymo kampanijos galima įvairiai, neribojant kūrybinės laisvės: nufilmuoti grupės šokį, atlikti „Discoteque“ dainą įvairiausiais būdais, pademonstruoti pirštų triuką, o galbūt nudažyti savo kiemo tvorą geltona spalva. Nuotraukas ir filmuotą medžiagą galima siųsti adresu eurovizija@lrt.lt iki gegužės 10 d. arba dalytis socialiniuose tinkluose su grotažyme #LithuaniaGoesYellow.

„Matome, kaip atkakliai ir kokį sunkų kelią iki „Eurovizijos“ dainų konkurso nuėjo grupė „The Roop“, sugebėjusi dvejus metus iš eilės pristatyti kūrinį, kuris per pasaulį plinta lyg žinutė, kad negalime pamiršti geros nuotaikos. Praėjusių metų hitą „On Fire“ pakeitė naujas hitas „Discoteque“ – ir vėl Lietuvos atstovai minimi tarp lyderių. Norime palaikyti grupę ir kartu kurti gerą vieningumo emociją. Taigi kviečiame visuomenę susivienyti, bent laikinai atitraukti mintis nuo COVID-19 temos ir kartu nuveikti šį tą gražaus“, – kviečia prisijungti prie palaikymo iniciatyvos LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Prie iniciatyvios prisijungti kviečiami ne tik gyventojai, bet ir verslo organizacijos, valstybinis sektorius, kultūros atstovai bei viso pasaulio lietuviai.

Geltona spalva – tai ne tik aiškus „The Roop“ pasirodymo simbolis, bet ir Lietuvos trispalvės spalva, kuri simbolizuoja Lietuvos dangų nušviečiančią saulę. Visi kartu palaikykime „The Roop“ – tapkime geltoniausia šalimi Europoje.

Pirmajame po metų pertraukos grįžtančio „Eurovizijos“ konkurso pusfinalyje, gegužės 18 d., „The Roop“ kovos dėl vietos didžiajame finale: Lietuvos atstovai pusfinalyje pasirodys pirmieji.  Antrasis konkurso pusfinalis vyks gegužės 20 d., o finalas – 22 dieną.

LRT nuotr.


Šiame straipsnyje: The RoopEurovizijageltona banga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Bitumas

Jonas Bitumas portretas
Neklausykit Morganos gera daina, linkiu jai apkurst

Morgana

Morgana  portretas
Daina nevykusi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių