Lietuvos politikams – J. Statkevičiaus ir E. Skerstono kritikos strėlės

  • Teksto dydis:

„Galima būti stilingu ir madingu už kelias kapeikas, iš „Humanos“, jeigu tu žinai, kokios tendencijos. Jeigu žinai, kokie pečiai, kokia proporcija ir žinai, kas tau tinka – tu gali būti už kapeikas madingas“, – mitą griauna mados kūrėjas Juozas Statkevičius, sakydamas, kad visą gyvenimą buvo neturtingas studentas, bet visada – madingas.

Šį sekmadienį 10 val. kupinoje aistringų pokalbių apie madą TV3 laidoje „Pasaulis apie moteris“  dalyvaus du mados grandai – ryškiausia mados pasaulio asmenybė, dizaineris J. Statkevičius ir mokslų daktaras, profesorius, charizmatiškasis mados žinovas Eugenijus Skerstonas.

Nesvarbu, kritikuoja J. Statkevičius, peikia ar giria – jo nuomonė visuomet sulaukia audringų reakcijų ir tai nestebina, juk Juozas pirmasis Lietuvoje įkūrė mados namus, o mados pasaulyje jis sukasi jau 30  metų. Ne išimtis ir kitas mados grandas – E. Skerstonas, knygų apie išvaizdos kultūrą ir interjerą autorius, radijo laidos vedėjas, universiteto dėstytojas, atidavęs savo gyvenimą mados ir grožio pasauliui.

Griaunami mitai apie mados kainą

Žiūrovai ne tik išgirs pikantiškų istorijų iš mados guru gyvenimų, bet ir gaus naudingų patarimų bei įžvalgų, galinčių  padėti pakeisti savo įvaizdį ir susilaukti komplimentų. Jei manote, kad tam būtinos didelės investicijos ir kardinalūs pokyčiai – klystate, juk, anot J. Statkevičiaus, kartais pakanka tik tinkamos liemenėlės ir... korseto. Tačiau lietuviai, neslepia mados grandai, labai stengiasi gražiai atrodyti ir neretai persistengia, todėl pasitaiko įvairiausių kuriozų.

Vyrauja nuomonė, kad būti madingu daug kainuoja, o štai būti stilingu – gerokai pigiau. Tačiau pinigai – dar ne viskas, kur kas svarbesnis yra meninis skonis.

„Galima būti stilingu ir madingu už kelias kapeikas, iš „Humanos“, jeigu tu žinai, kokios tendencijos. Jeigu žinai, kokie pečiai, kokia proporcija ir žinai, kas tau tinka – tu gali būti už kapeikas madingas“, – mitą griauna mados kūrėjas Juozas, sakydamas, kad visą gyvenimą buvo neturtingas studentas, bet visada – madingas.

Kritikos strėlės – politikų įvaizdžiui

Laidos vedėjos Kristinos Rimienės paklausti apie Lietuvos politikų aprangą mados grandai negailėjo jiems kritikos. Geriausiai, anot jų, šalies politikų įvaizdį apibrėžia žodis „nuobodu“, tačiau to priežastis abu kūrėjai įvardija skirtingas. Laidos žiūrovai išgirs, kokios priežastys vis dar kausto mūsų politikų stiliaus pojūtį.

O visos kitos turi minusų, ir, deja, baisių.

„Man atrodo, kad jie nuolatos slepiasi. Neduok dieve, seimūnai apsirodys gražesniu kostiumėliu – vyrauja nuomonė, kad jeigu tu eini pas Statkevičių, vadinasi, turi daug pinigų, tas juos baido“, – pasakoja J. Statkevičius, kuriam teko dirbti ne su viena Lietuvos politikos žvaigžde.

Laidos pašnekovai pažers komplimentų ir kai kurioms politikėms – stilingoms moterims bei išrinks stilingiausią prezidento žmoną, kurios aprangai neturi priekaištų net mados grandai. „O visos kitos turi minusų, ir, deja, baisių“, – kerta Juozas, kartu su E. Skerstonu patariantis būti savimi.

„Nebijokit klausti, tai taikytina visiems, ir tuo labiau, kai kalbame apie prisistatymą visuomenei. Vienas dalykas yra noras patikti, čia galbūt toks viliokliškas aspektas ir aš pritariu tam, bet kai esame vieši asmenys – mes prisistatome kitiems ir negali būti nesvarbu, kaip aš atrodau“, – pataria profesorius E. Skerstonas.

Nuosprendis diktorių įvaizdžiui

„Jeigu mes pažiūrėsime „Panoramą“ ir visą Lietuvos televizijos diktorių aprangą – tai tie standartiniai minimalistiniai kostiumėliai, garbanoti visų moterų kaklai, nei šalikėlio, nei perlų, nei jokio auskaro, nieko, man ta yra skurdas, bet aš manau, kad ne dėl to – o dėl prasto meninio skonio“, – kritikuoja diktorių aprangą J. Statkevičius, kuriam lietuvių nuostata – geriau mažiau, kad tik neapsijuoktų, yra nepriimtina.

Visiems žinomas aštrus J. Statkevičiaus liežuvis nepagailės nei politikų, nei diktorių, nei pačių aukščiausių šalies žmonių, tad laidos žiūrovai nekantriai lauks laidos tęsinio, kuriame bus atskleistos politikės Loretos Graužinienės įvaizdžio pokyčių užkulisiai ir kitos mados pasaulio paslaptys.

Originalus advento vainikas

Įkvėpta aistringos diskusijos apie meninį skonį šio sekmadienio laidos „Pasaulis pagal moteris“ rubrikoje „Floristinis desertas“ laidos vedėja, floristikos dizainerė K. Rimienė pasiūlys laidos žiūrovams idėją, kaip originaliai papuošti savo namus Advento metu.

Visiems įprastas advento vainikas atgims naujomis spalvomis – juk fantazijai ir kūrybiškumui ribų būti negali. Tai įrodys floristikos dizainerė, iš natūralių, tvarių medžiagų sukursianti naujausias floristikos mados tendencijas atspindintį advento vainiką.

Smilgos, vadinamos „kiškio uodegėlėmis“, ruskusas, darželinė blizgė, papartis, šlamučiai, eukaliptas – iš tokių netradicinių augalų gims išties įspūdingas advento vainikas, kviečiantis susikaupti ir prasmingai leisti laiką belaukiant Kalėdų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Optimistė

Optimistė portretas
Visada skaitau J. Statkevičiaus duotus nterviu. Nesu išmananti mados klausimus, bet jo mintys man visada įdomios! Didžiuojuosi gabiu Lietuvos piliečiu ir didelis ačiū Jam už tai! Komentatoriai irgi gali siekti aukštumų savo karjeroje - džiaugsimės ir jų pasiekimais.

Ok

Ok portretas
Lietuvai reikia protingų ir naudingų reformų, o ne madų šou , kada gi pagaliau tiems kriaučiams daeis??

Anonimas

Anonimas portretas
lai veza arabijon tas savo arabiskas vaivorykstines madas
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių