Lietuvos muzikantai kreipiasi į „YouTube“ bendruomenę: netylėkite, nebijokite, neišsisukinėkite

  • Teksto dydis:

„Šiuo metu pasaulyje nieko nėra svarbiau nei stabdyti Rusijos agresiją Ukrainoje“, – sako Lietuvos muzikantai ir pasaulinėje platformoje „YouTube“ visų savo dainų viršelius keičia į Ukrainos vėliavą. 

„Tylėti šiuo metu – nusikaltimas. Turime Ukrainą palaikančią ir Rusijos agresiją smerkiančią poziciją reikšti garsiai, tvirtai ir visais įmanomais informaciniais kanalais“, – sako akciją „Iškelk „YouTube“ Ukrainos vėliavą“ pradėję ir visą šios platformos bendruomenę jungtis kviečiantys muzikantai.

Dainų viršelius į mėlyną-geltoną vėliavą jau pasikeitė: Marijonas Mikutavičius, Andrius Mamontovas, Saulius Prūsaitis, „G&G Sindikatas“, Ieva Narkutė, GJan, Iglė, Tadas, Monique, Giedrė, Merūnas, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“,  grupės „Žalvarinis“, „Happyendless“, Dainotas Varnas, Karina Krysko, Jeronimas Milius, SADBOI, „2Kvėpavimas“, Mantas Bendžius, miuziklai „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“, „Eglė žalčių karalienė“.

„Kviečiame  prie akcijos „Iškelk „YouTube“ Ukrainos vėliavą“  prisijungti visus, kurie yra aktyvūs didžiausios pasaulio vaizdo platformos turinio kūrėjai.  Kuo mūsų bus daugiau, tuo didesnę prasmę turės ši akcija, tuo plačiau ji pasklis. Tegul „YouTube“ virsta Ukrainos vėliavų jūra. Kad kiekvienas prisijungęs, būtų priverstas galvoti apie Ukrainą. Jei esi muzikos mylėtojas ir klausytojas, žinok – muzika miršta drauge su laisve. Rodome pavyzdį visiems laisvojo pasaulio muzikantams, visoms superžvaigždėms, kurias seka milijonai. Atsibuskite, netylėkite! Nebegalvokite, kaip pasėdėti ant dviejų kėdžių, kad išliktų galimybė ateityje koncertuoti tiek Maskvoje, tiek Kijeve. Pasaulis pasikeitė, ateitis yra nebenuspėjama. Liaukitės sukti galvas, kaip neprarasti būsimų pinigų. Šiuo veiksmu taip pat norime aiškiai pasakyti ir visų tautybių Lietuvos žmonėms, kuriuos mūsų dainos „YouTube“ pasiekia geriausiai: negalima būti abejingu arba ieškoti pateisinimo agresoriui. Siekiame prasimušti ir iki Rusijos garsenybių širdžių ir protų. Suprantame, kad bijote, bet jūsų baimė veda jus tiesiai į pražūtį. Išdrįskit pasakyti garsiai ir aiškiai: Rusijos armija turi nedelsiant nutraukti karo veiksmus ir trauktis iš Ukrainos. Nebijokite nieko, nes tie, kurių bijo visi, bijo tų, kurie nieko nebijo“, – sako Lietuvos muzikantai. 


Šiame straipsnyje: muzikantaimuzikakaras UkrainojeYoutube

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių