Lietuvoje viešės lietuvių kilmės Holivudo aktorė R. Lee

Ateinantį savaitgalį Lietuvoje, Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime, viešės lietuvių kilmės Holivudo aktorė Ruta Lee. Per visą gyvenimą ji sukūrė daugiau nei šimtą vaidmenų ir tapo tikra didžiojo ekrano žvaigžde.

Tikrasis aktorės vardas – Rūta Marija Kilmonis, ji gimė 1935 metais Kanadoje, Monrealyje. R. Lee gimė lietuvių emigrantų šeimoje, abu jos tėvai buvo paprasti siuvėjai.

Šiuo metu aktorei, per savo karjerą sukūrusiai daugiau nei 150 vaidmenų kino filmuose ir televizijos serialuose, 81-eri, tačiau ji žavi jaunatviška energija bei puikia lietuviška tartimi su dzūkišku akcentu.

R. Lee išgarsėjo vaidmeniu filme „Septynios nuotakos septyniems broliams“. Ji taip pat atliko daug epizodinių vaidmenų, pasirodė įvairiose Jungtinių Valstijų televizijų laidose, serialuose.

Ji garsi ne tik vaidmenimis, bet ir kova už Lietuvos laisvę. Prezidentas Valdas Adamkus 2007 m. apdovanojo aktorę ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

R. Lee – vienintelė lietuvė, kurios žvaigždė greta kitų ryškiausių pramogų pasaulio asmenybių nuo 2006-ųjų puikuojasi Holivudo šlovės alėjoje.

Jau šią savaitę retai savo tėvų gimtinėje besilankanti R. Lee atvyksta į Lietuvą, kur liepos 9-ąją sakys kalbą Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime.

Daugiau – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

malonu ja matyti

malonu ja matyti portretas
tokia zvaigzde bet neuzmirsta kad ji lietuve ir lanko mus.saunuole sypsosi graziai.malonu ja matyti

Rita

Rita portretas
Žmogus šypdosi,jo šypsenoje matosi gero vaisius.Smagu žiūrėti į besišypsantį žmogų.Tik tiek apie ją galimą pasakyti.Ji Lietuvoje nebūtų to pasiekusi,turi būti dėkinga savo mamai,kad pabėgo į JAV,ir sukūrė gerą,sotų,savajonių išsipildymo šalį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių