L. Geležiūtė: geriausias vedėjas – A. Valinskas, nors jis arogantiškas

Lietuvos televizijose labai daug šlamšto ir mažai namų šeimininkėms bei jaunimui įdomių, nusipelniusių žmonių. Tuo įsitikinusi daug laiko Australijoje praleidusi fotografė Laima Geležiūtė.

Lietuvos televizijose labai daug šlamšto ir mažai namų šeimininkėms bei jaunimui įdomių, nusipelniusių žmonių. Tuo įsitikinusi daug laiko Australijoje praleidusi fotografė Laima Geležiūtė.

– Vasarą rečiau žiūriu televiziją. Keliuosi anksti, todėl ryte žiūriu "Labas rytas, Lietuva", vėlai vakarais – žinias arba rimtą nekomercinį filmą, – prisipažino į Kauną vėl grįžusi fotografė.

– Kokia jūsų nuomonė apie Lietuvos televiziją?

– Pasakysiu atvirai: komercinėje televizijoje labai daug šlamšto. Jaunimas gauna labai daug neigiamos informacijos – to neturėtų būti. Nors galbūt televiziją dažniau žiūri senjorai, vyresni žmonės arba namų šeimininkės, bet vis tiek joje pernelyg daug negatyvo ir paviršutiniškumo.

Didžioji dalis valandų prie televizijos, deja, tėra laiko gaišinimas.

– Ką jūs vadinate šlamštu?

– Vasarą retkarčiais įsijungiu televizorių ir matau: kažkokie tušti plepalai, maivymasis, kosmetikos, drabužėlių demonstravimas.

Esu labai tolerantiška, tačiau tai, ką matau, dažniausiai kalbos apie nieką – tuštybių mugė.

Taip, kiekvieno teisė rinktis, todėl televizijos geriau nežiūrėti, o praleisti laisvą laiką su knyga, draugais, gamtoje ar bendraujant prie vyno taurės. Išnaudokime bėgantį laiką produktyviai ir nepamirškime gyvo bendravimo.

– Išrinktumėte to šlamšto geriausiuosius?

– Atsitiktinai pamačiau laidą "Kakadu vasara", ar kaip ten vadinasi? Iškart nepatiko – kažkokie tušti pokalbiai. Po to – kažkoks neva realybės šou. Dieną ir naktį kažkas neva gyvena uždaroje erdvėje. Kvaili pokalbiai, kažką kaišioja vienas kitam, laistosi putomis. Absurdas, bukos laidos.

– Kam turėtų būti skirta televizija? Švietimui, pateikti informaciją, pramogai?

– Turi būti visko. Ir pramogų, ir švietimo. Nors pramoga turi būti netuščia, nekvaila. Pirmoji užduotis televizijai – edukacinės, šviečiamosios, informacinės laidos su teigiamomis istorijomis, faktais, o ne juodais, negatyviais.

– Tačiau yra laidų, kurių L.Geležiūtė laukia?

– Patiko Arūno Valinsko ir Andriaus Tapino "Auksinis protas". Patiko "Muzikinė arka".

Labiausiai imponuoja laidos, kurios kažką duoda, lieka smegenyse ir širdyje. Patinka intelektualios laidos, kurias žiūrint galima pamąstyti.

Žiūriu ir žinias. "Labas rytas" laidoje paklausau laikraščių apžvalgą, nes nepatinka skaityti internete. Dar labai patinka intelektualūs pokalbiai su įdomiais žmonėmis per LRT "Kultūra", laida "Kultūros barai".

– Daug keliavote, ilgai gyvenote Australijoje. Kokias nelietuviškas laidas žiūrėjote ir žiūrite?

– Australijoje galėjau pasirinkti iš 360 kanalų, tačiau žiūrėjau penkis. Ten taip pat daug šlamšto. Yra ir tie "X faktoriai", ir kitokios laidos, kurias mes kopijuojame Lietuvoje.
Be minėtų lietuviškų laidų, daugiausia žiūriu "Discovery", "Travel", "Animal Planet" – laidas apie keliones, gyvūniją, mokslą. Pasikartosiu: tai, kas lieka smegenyse ir širdyje.

– Turite jums imponuojantį laidų vedėją?

– Smagu žiūrėti į charizmatiškus ir mokančius išsisukti Rolandą Vilkončių ir A.Valinską. Nepaisant A.Valinsko arogancijos, jis imponuoja savo stiliumi, žvilgsniu, neieško žodžio kišenėje.

Moterų laidų vedėjų, deja, neišskirčiau.

– Tradicinis mūsų klausimas: jei neribotų laikas, finansai, galimybės, kokia būtų laida pagal L.Geležiūtę?

– Tai būtų kultūros, meno laida. Pirmiausia – apie fotografiją. Pokalbiai su garsiausiais fotografais iš visų pasaulio šalių. Įdomios fotosesijos studijoje.
Toje laidoje būtinai vyktų pokalbiai su dailininkais, rašytojais apie kultūrą, meną, filosofiją.

Lietuvoje yra labai daug nesipelniusių žmonių, kurie, deja, nekviečiami į televiziją, nes neįdomūs komerciją vertinančiam jaunimui ir namų šeimininkėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
valinksmas ir jo valinksmienė užkniso juodai. Per visus kanalus...

kaunietis

kaunietis portretas
nesutinku su autore dėl Valinsko. Tai žmogus kuris sugadina bet kurią laidą.Argi laidą ,,Auksinis protas,, vesti tokiam žmogui,-jis reklamuoja tik save.Bendrai LRT neturėtų būti Valinsko - mokesčių mokėtojai neturėtų maitinti neturinčių talento,sugebėjimų ,supratimo vedėjų,lai jie save giria ir reklamuoja tose komercinėse TV kuriose šlamštas ir absurdas dominuoja.

prieš du metus

prieš du metus portretas
išmečiau televizorių
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių