Iš krepšinio rinktinės lietuviai tikisi gražaus žaidimo ir medalių

  • Teksto dydis:

Krepšinio sirgaliai šiemet po ilgesnės pertraukos vėl tikisi išvysti akiai malonų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidimą ir viliasi, kad lietuviai vėl galės užlipti ant olimpinės apdovanojimų pakylos.

Tokius pagrindinius lūkesčius išskiria akcijos „Aš tikiu Lietuvos pergale!“ dalyviai, bendravę su šimtais žmonių visoje Lietuvoje.

Pagrindinis šios akcijos akcentas – palaikymą Lietuvos sportininkams išreiškiantys lipdukai, kurių tūkstančiai buvo išdalinti prie arenų rinktinės pasirengimo ciklo olimpiadai metu, taip pat Lietuvos miestų gatvėse praeiviams ir automobilių vairuotojams.

„Lipdukus dalinantys akcijos dalyviai visada stengiasi ir pabendrauti su žmonėmis, sužinoti jų nuotaikas ir prognozes. Kaip ir visuomet, nuomonių buvo labai įvairių, tačiau apibendrinant galima pasakyti, kad mūsų tautiečiai labai pasiilgo tiek akiai malonesnio krepšinio, tiek ir krepšininkų iškovotų olimpinių medalių. Didelei daliai žmonių pastarųjų metų pergalės tarptautinėse arenose atrodė išvargtos ir ne tokios džiuginančios kaip anksčiau“, – apie sirgalių viltis kalbėjo akciją organizuojančios komunikacijos agentūros „Promo Service“ vadovas Nerijus Budrys.

Pasak jo, dideles viltis žmonės sieja su Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu, o pastarasis – tikras publikos numylėtinis.

„Daugeliui žmonių Sabonio pavardė kelia labai geras asociacijas ir jiems labai smagu matyti, kad jau susiformavo krepšinio dinastija, tarsi turinti byloti ir sėkmingą Lietuvos krepšinio istorijos tęstinumą. Žmonės labai vertina jaunąjį Sabonį už jo talentą ir kovingumą“, – sakė N. Budrys.

Daugiausia kalbintųjų tikėjosi, kad šiemet Lietuvai po ilgos pertraukos vėl pavyks iškovoti olimpinius bronzos medalius, kiti vylėsi sidabro. Tuo tarpu auksinių vilčių buvo labai nedaug, nes aukso medalius beveik visi sutartinai kabino JAV krepšinio rinktinei.

Kita vertus, dalis žmonių manė, kad šiemet ir vėl nepavyks iškovoti apdovanojimų, akcentuodami, jog Lietuvos krepšininkų grupėje kovos labai pajėgios komandos.

Akcija „Aš tikiu Lietuvos pergale!“ vyksta ir socialiniuose tinkluose. Jos organizatoriai taip pat kviečia krepšinio gerbėjus dalytis savo emocijomis, užfiksuotomis palaikant krepšininkus, su žyma #astikiu ir taip dalyvauti įvairiuose konkursuose.

 Lietuvos ir Brazilijos krepšininkų rungtynės – šįvakar 20.15 val. Kauniečiai jas kviečiami stebėti „LTeam“ olimpiniame miestelyje po atviru dangumi. Vilniečių laukia „Siemens“ arena“ ir 200 kv. metrų pločio ekranas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių