„Kortų namelis“ bus filmuojamas toliau, tik be K. Spacey

  • Teksto dydis:

Šešto ir paskutinio televizijos serialo „Kortų namelis“ (House of Cards) sezono filmavimas kitų metų pradžioje bus pratęstas be jo žvaigždės Kevino Spacey (Kevino Speisio), kuriam mesti kaltinimai seksualine prievarta įstūmė šį „Netflix“ serialą į krizę.

Apie pratęsiamus darbus pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis televizijos industrijoje. Dabar serialo finalas suksis aplink aktorės Robin Wright (Robin Rait) vaidinamą veikėją Kler Andervud, penktojo sezono pabaigoje pakeitusią vyrą prezidento poste, pažvelgusią tiesiai į kamerą ir ištarusią: „Mano eilė“.

Interneto transliuotoja „Netflix“ pagrindinį savo serialą buvo sustabdžiusi, kai pagrindinę jo žvaigždę K. Sapcey užgriuvo įtarimų lavina. Dviejų „Oskarų“ savininkas buvo viešai apkaltintas bandymu išžaginti paauglį ir nuolatiniu priekabiavimu prie jaunesnių kolegų vyrų, taip pat „Kortų namelio“ filmavimo aikštelėje.

Šeštasis šio politinio trilerio sezonas, planuotas rodyti 2018 metais, bus sudarytas tik iš aštuonių, o ne 13 serijų kaip įprasta. Seriale K. Spacey vaidino korumpuotą JAV Kongreso narį, galiausiai tapusį prezidentu.

58 metų K. Spacey, laikomas vienu talentingiausių savo kartos aktorių ir padėjo „Netflix“ išsikovoti savo vietą. Vis dėlto jo karjera žlugo spalio pabaigoje, pasipylus įtarimams nederamu seksualiniu elgesiu.

„Netflix“ iš karto nutraukė bendradarbiavimą su K. Spacey, kai šis buvo viešai apkaltintas bandymu išžaginti 15-metį berniuką ir priekabiavimu prie aktoriaus Anthony Rappo (Entonio Rapo) prieš tris dešimtmečius, kai šis buvo 14-metis.

Kaip pranešė britų žiniasklaida, Londono policija K. Spacey atžvilgiu taip pat atlieka tyrimą dėl įtariamo užpuolimo 2008 metais.

Buvę „Kortų namelio“ darbuotojai tvirtina, kad K. Spacey savo nuolatiniu priekabiavimu filmavimo aikštelę pavertė „toksiška aplinka“. Panašūs pareiškimai buvo padaryti ir dėl Londono teatro „The Old Vic“, kur K. Spacey 2003–2015 metais dirbo meno direktoriumi.

K. Spacey yra vienas garsiausių vyrų, kuriuos užgriuvę įtarimai privertė trauktis iš politikos, finansų, pramogų pasaulio ir žurnalistikos. Skandalas prasidėjo nuo kaltinimų kino magnatui Harvey Weinsteinui (Harviui Veinsteinui).

K. Spacey taip pat buvo „Kortų namelio“, statomo pagal britų transliuotojo BBC to paties pavadinimo dramą ir pelniusio septynis „Emmy“ apdovanojimus, prodiuseris.

„Netflix“ neskelbia žiūrimumo rodiklių, bet serialas pateko į televizijos istoriją kaip šios kompanijos debiutas originalių programų segmente. Pastarasis ilgainiui išsiplėtė ir dabar taip pat apima tokius puikiai vertinamus serialus kaip „Keisti dalykai“ (Stranger Things) ir „Oranžinė – tai nauja juoda“ (Orange is the New Black).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių