Klimato aktyvistai Berlyne nupjovė kalėdinės eglutės viršūnę

Klimato aktyvistai trečiadienį pranešė, kad nupjovė kalėdinės eglutės, stovinčios priešais Berlyno Brandenburgo vartus, viršūnę.

Aktyvistai iš grupės „Paskutinė karta“ (Last Generation) teigė, kad du jos nariai pasinaudodami hidrauliniu keltuvu ir rankiniu pjūklu nupjovė du metrus nuo 15 m aukščio medžio ir pakabino plakatą su užrašu: „Tai tik Kalėdų eglutės viršūnė“.

Vokietijos policija patvirtino įvykus tokį incidentą.

„Paskutinės kartos“ išplatintame pranešime teigiama, kad jie nori pabrėžti, jog Vokietija kol kas mato tik pasaulinės klimato kaitos katastrofos „viršūnę“.

Klimato aktyvistai taip pat paragino Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo (Olafo Šolco) vyriausybę aktyviau kovoti su globaliniu atšilimu.

Pastaraisiais mėnesiais ši grupė sulaukė nemažai dėmesio, o taip pat ir pasipiktinimo bangų dėl savo protestų, įskaitant pagrindinių kelių blokavimą ir garsių meno kūrinių ištepliojimą maistu.

O. Scholzas, kritikuodamas protestus, paragino aktyvistus parodyti „šiek tiek kūrybiškumo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeigu koks juodulys

Jeigu koks juodulys  portretas
myžtų vokiečiui vidury Berlyno ant galvos tai tas išsiskleistų lietsargį ir tylėdamas nueitų.Arogntiški ir kieti jie tik svetur,kaip tas jų ambasadorius Lietuvoje.

Anonimui

Anonimui portretas
Berlyne policija gana savotiška. Jie pagrinde laikosi tokios taisyklės ,,Nėra konkretaus signalo - nereaguojam" Jeigu netrukdo eismui ar viešajai tvarkai - taip pat. Ne be reikalo tikrieji vokiečiai jau keliasi iš istorinių miesto kvartalų į nuošalias šalies gyvenvietes kad mieste patapo ne tik pragyvenimas labai brangus(mokesčiai) bet ir visur kur nepasisuksi juodasnukiai su narkomanais ir balkanų prosti tutitutytėm :D). Vakarų Berlyne kaip ir vakarų Vokietijoje visai kitas vaizdas ir tvarka...

Sužvėrėje žmones

Sužvėrėje žmones portretas
Nuskriaude nužudyta medeli ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių