Kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Roterdame dalyvaus 41 šalies atstovas

  • Teksto dydis:

Kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvaus 41 šalis – kaip iš šiemet Tel Avive. Tai paskelbė renginio organizatorė Europos transliuotojų sąjunga (EBU). Tarp dalyvių bus ir Lietuva.

Izraelyje triumfavus Nyderlandų atlikėjui Duncanui Lawrence‘ui, jau prieš kurį laiką paskelbta, kad konkursas vyks Roterdamo „Ahoy“ arenoje, kurioje telpa 16 tūkst. lankytojų.

Remiantis sena „Eurovizijos“ tradicija, pradžioje čia gegužės 12 ir 14 dienomis vyks pusfinaliai, kuriuose 35 šalių atstovai sieks kelialapių į finalą. Kokia šalis dalyvaus kokiame pusfinalyje, paaiškės sausio 28-ąją Roterdame.

Į konkursą kitais metais vėl sugrįš Bulgarija, kuri konkurse Tel Avive nedalyvavo dėl finansinių priežasčių, bei Ukraina, pasitraukusi po skandalo dėl atlikėjos Maruv, kuri koncertuoja ir Rusijoje. Tačiau 2020-aisiais į „Euroviziją“ savo atstovų nesiųs Juodkalnija ir Vengrija.

„Eurovizijos“ finalas vyks gegužės 16 dieną. Į jį iš karto patenka „didysis penketas“ – Vokietija, Prancūzija, Italija, Ispanija ir Didžioji Britanija. Konkurso moto – „Atsiverk“ („Open Up“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių