Kino kūrėjų triumfas: lietuviškas filmas bus pasiekiamas milijardinei auditorijai

  • Teksto dydis:

„iTunes“, „Amazon“, „Google Play“, „Kanopy“ – tai tik keletas interaktyvių platformų, kuriose nuo lapkričio pabaigos bus platinamas Lietuvoje nepaprasto pasisekimo sulaukęs Arūno Matelio dokumentinis filmas apie dviračių varžybas „Giro d’Italia“ užkulisius – „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

Praėjusį šeštadienį, vakare, prabangioje viloje Holivudo kalvose, įvyko tradicinis AFM (American Film Market) priėmimas. Jame, kartu su Los Andželo kino industrijos atstovais dalyvavo ir Lietuvos kino prodiuseriai.

„Lietuvių bendruomenė Amerikos pramogų verslo bei kino industrijoje yra gana didelė ir įtakinga, ji stengiasi padėti lietuviams kūrėjams“, – sakė A. Matelis.

Didžiausia oficialaus AFM priėmimo, kurį organizavo Lietuvos garbės konsulė Los Andžele Daiva Navarrette, Lietuvos ir JAV verslo asociacija LABA.LA ir LWAC (Lithuanian World Art council) naujiena – filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ bus platinimas net 51 pasaulio šalyje. Bendra žiūrovų auditorija – daugiau nei milijardas.

Priėmime taip pat pristatytas Audriaus Stonio dokumentinis filmas „Laiko tiltai“. Šis filmas „Oskarų“ apdovanojimuose šiemet nominuotas net dviejose kategorijose.

Prieš metus režisieriaus A. Matelio komanda priėmė rizikingą sprendimą. Atsisakę bendradarbiavimo su filmo sklaidos pasaulyje partneriais, jie viską perėmė į savo rankas. Prie filmo sklaidos užsienyje komandos prisijungė vienoje didžiausių kino kompanijų Holivude dirbanti lietuvė Eleonora J. Romuva, taip pat nuolatiniai lietuvių partneriai – konsulė D. Navarrette, Jonas Domanskis. Bendras darbas atnešė rezultatų, kurie pranoko lūkesčius.

AFM priėmimą kartu su Amerikos lietuvių bendruomene ir Lietuvos ir JAV verslo asociacija šiais metais rengė ir Lietuvos kino centras, Vilniaus kino klasteris bei Viniaus prekybos ir amatų rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių