„Kauno diena“ per Jonines dalysis duona

Seniau Joninėse žiūrovų nebūdavo – į šventę žmonės ateidavo pasisemti iš gamtos gyvasties. Kieno gyvastis gamtoje yra atkakliausia? Rugio grūdo. Iškentęs žiemą pavasarį jis sužaliuoja tam, kad taptų duona kasdienine.

Įprasmindamas šį šventą rugio ryšį su žmogumi „Kauno dienos“ redakcijos kolektyvas Joninių šventėje dalysis duona: rugine, brandinta mediniuose kubiluose su natūraliu raugu, dalysis kaip dalijasi su savo skaitytojais kasdieniais (ir ne) įvykiais mieste, šalyje ir pasaulyje.

Šios kasdienybės druska, šventinės nakties šelmystės cukrumi, pramogų kmynais paskanintos, ruginiais rupiais miltais ir vandeniu pašventintos duonos kauniečiai galės parsinešti į namus ir pagal seną lietuvių paprotį įmūryti jos gabaliuką į statomo namo kerčios pamatus – tuomet gyvenimas jame būsiąs laimingas ir turtingas.

Ragaudami „Kauno dienos“ užsakymu su gera nuotaika iškeptos, rankomis minkytos rupaus malimo ruginių miltų duonelės, drauge pagerbsite ir protėvių tradiciją, nes lietuviai duoną valgo nuo senovės. Mokslininkai tikina, kad valgantieji ruginę duoną net 30 proc. mažiau serga širdies ligomis. Štai jums rugio ir spaudos galybė, kurią šeštadienio vakarą Nemuno saloje prasidėsiančioje Joninių šventėje iš visos širdies jums dovanos „Kauno dienos“ kolektyvas.


Šeštadienį 19 val. Nemuno saloje – tradiciniai lietuviškų Joninių papročiai. Dalyvaus tautinio meno ansmablis „Nemunas“, folkroko grupė „Atalyja“, folkloro ansambliai „Kupolė“ ir „Sodyba“, fakyrų grupė „Ugnies valdovai", kiti kolektyvai.

19.15 val. dienraščio „Kauno diena“ iškeptos šventinės duonos degustacija.

22-01 val. – Joninių fiesta. Dalyvaus Tadas Vilčinskas, Stasys Povilaitis, „Combo band“, Mantas Jankavičius, grupė „Kvinta“, fakyrai, bus šventinis fejerverkas.


Šiame straipsnyje: JoninėsKauno dienaDuona

NAUJAUSI KOMENTARAI

R.

R. portretas
...kauniečiai galės parsinešti į namus ir pagal seną lietuvių paprotį įmūryti jos gabaliuką į statomo namo kerčios pamatus... Ar čia reikėtų juoktis ar pirštu prie smilkinio pasukioti? Čia naujojo "teatro direktoriaus" sumanymas?

Gurmanas

Gurmanas portretas
labai puiki ideja, butinai ateisiu paragauti ;)

valius.vaitkaitis

valius.vaitkaitis portretas
Puiki redakcijos akcija.
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių