Kalėjime filmuoto trilerio „Informatorius“ režisierius: ten net oras kitoks

  • Teksto dydis:

Tokių kino hitų kaip „Sicario: narkotikų karas“ ir „Džonas Vikas“ kūrėjai jau šį penktadienį, rugsėjo 27 dieną, į kino ekranus grįžta su nauja įtempto veiksmo juosta „Informatorius“. Filmas, kuriame pamatysime Clive’ą Oweną, Joelį Kinnamaną, Rosamund Pike ir kitus puikiai pažįstamus aktorius, į didžiuosius ekranus perkels 2009-aisiais Metų romanu išrinktą švedų rašytojų bestselerį „Trys sekundės“ ir turės ne vieną sąsają su šia Europos šalimi. „Pasiruoškite labai rimtiems reikalams“, – intriguoja režisierius Andrea Di Stefano.

Nors didžioji dalis filmo filmuota įvairiose Amerikos vietose, kai kurios scenos žiūrovus nukels į realybėje egzistavusį, tačiau dabar jau apleistą vieną iš Jungtinėje Karalystėje esančių kalėjimų. Ten įsikūrusi kūrėjų komanda, pasak jų pačių, siekė sukrečiančių realių vaizdų ir juos neabejotinai užfiksavo.

„Stengėmės koncentruotis ne tik į pačią istoriją, bet nepamiršti ir detalių. Būtent todėl ir išsikėlėme užduotį – viskas turėjo būti tikra. Tokių vaizdų nebūtų sukūręs joks dailininkas, atrodo, net oras toje vietoje kitoks – atsiduoda smurto, kraujo mišiniu. Ekranizuoti kriminalinį romaną nepaprastai įdomu – atsiranda iššūkis suteikti herojams realius veidus, aplinką. Jei atvirai, mėgavausi kiekviena darbo minute, manau, tai pajus ir žiūrovai“, – sako režisierius.

Filmo „Informatorius“ centre atsiduria buvęs specialiųjų pajėgų karys ir nusikaltėlis Pitas Kozlovas (aktorius J. Kinnamanas), kuris dabar dirba slaptuoju FTB agentu. Jo užduotis – infiltruotis į galingiausią Niujorko nusikaltėlių gaują, vadovaujamą paslaptingojo Generolo. Operacija vyksta pagal planą, tačiau netikėta lygiai taip pat po priedanga dirbusio Niujorko policininko žūtis viską apverčia aukštyn kojom.

Pitą pradeda įtarinėti tiek žuvusio pareigūno kolegos, tiek Generolo žmonės. Negalėdamas išduoti savo tapatybės, Pitas leidžiasi uždaromas į kalėjimą. Galimų pasekmių išsigandęs ir panikai pasidavęs FTB agentas Montgomeris (akt. C. Owenas) ima planuoti „sudeginti“ savo slaptąjį agentą. Generolas savo ruožtu grasina Pito žmonai ir mažametei dukrai. Nebeturėdamas kitos išeities, vyras ryžtasi pats ištrūkti iš kalėjimo, kad apsaugotų šeimą ir apgintų savo reputaciją.

Tačiau jei viskas būtų taip paprasta, ši istorija nebūtų tapusi bestseleriu, o dabar ir įtempto veiksmo kupinu filmu. Tad kaip viskas rutuliosis ir ar išdegs pabėgimo planas, pamatysime juostoje „Informatorius“. Kino teatruose ji startuoja jau šį penktadienį, rugsėjo 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių