K. Spacey nepripažino kaltės pagal JK pareikštus kaltinimus dėl seksualinių nusikaltimų

Holivudo aktorius Kevinas Spacey (Kevinas Speisis) penktadienį padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą dėl septynių naujų seksualinių nusikaltimų vieno vyro atžvilgiu šio amžiaus pradžioje Jungtinėje Karalystėje.

Du „Oskarus“ turintis 63 metų K. Spacey pareiškimą padarė vaizdo ryšiu per Londone vykusį teismo posėdį.

K. Spacey už darbą 1995 metų juostoje „Įprasti įtariamieji“ (The Usual Suspects) pelnė geriausio antro plano aktoriaus, o už 1999-ųjų „Amerikos grožybes“ (American Beauty) – geriausio aktoriaus „Oskarus“.

Tačiau įspūdinga jo karjera žlugo 2017 metais, kai aktorius Anthony Rappas (Entonis Rapas) apkaltino žvaigždę jį lytiškai išnaudojus 1986-aisiais, kai jam buvo 14 metų. K. Spacey tai neigia.

Jo karjerą supurtė virtinė įtarimų dėl seksualinių nusikaltimų, nors K. Spacey nebuvo nuteistas už jokį nusikaltimą.

Lapkritį aktoriui buvo pateikti nauji kaltinimai, susiję su vienu vyru, tad JK jam iš viso pateikta 12 kaltinimų.

Praėjusią vasarą jis stojo prieš Londono teismą ir padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą dėl penkių kaltinimų panašiais seksualiniais nusikaltimais prieš tris kitus vyrus.

Dabar už besąlyginį užstatą paleisto K. Spacey laukia keturias savaites truksiantis teismo procesas Londone, kuris prasidės birželio 6 dieną ir kuriame bus nagrinėjami visi kaltinimai.

Nauji kaltinimai – trys kaltinimai nepadoriu užpuolimu, trys kaltinimai seksualiniu priekabiavimu ir vienas kaltinimas vertimu asmenį užsiimti seksualine veikla be sutikimo. Jie galimai buvo įvykdyti 2001–2005 metais.

Pagal Anglijos įstatymus nė vienos iš galimų aukų tapatybė negali būti viešinama, o nustatyti apribojimai neleidžia iki teismo atskleisti daugiau informacijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių