Juosta „Piktieji paukščiai. Filmas 2“ paneigs mitus apie moterų vaidmenis namuose

  • Teksto dydis:

Vaikus galima ilgai mokyti svarbių gyvenimiškų pamokų, tačiau kartais tai kur kas geriau nei suaugusiems pasiseka padaryti knygoms bei filmams. Tuo bus galima įsitikinti jau nuo šio penktadienio, rugpjūčio 23 dienos, kuomet į kino ekranus atkeliauja „Piktieji paukščiai. Filmas 2“.

Užsienio naujienų portalai skelbė, kad dar savo premjeros tik laukianti animacinė juosta spėjo tapti kritikų gerų įvertinimų rekordininke.

Ir ne be reikalo. Šios istorijos herojams balsus paskolinę aktoriai sako, kad filme paslėpta ne viena itin svarbi žinutė ne tik šiuolaikiniams vaikams, bet ir juos į kino teatrus atlydėsiantiems suaugusiems.

„Ilgus metus vis susidurdavome su nuomone, jog moterų vieta namuose, jos neturi siekti karjeros ir turi būti tylios pilkos pelytės. Tačiau nieko panašaus! Ryškiaspalviai paukščiai įrodys, kad ir mergaitės gali priimti svarbius sprendimus, greitai spręsti problemas, būti žingsniu priekyje naujausių technologijų ir kitose „vyriškose“ srityse. Neabejoju, kad filmas įkvėps vaikus nuo pat mažens siekti savo tikslų ir pildyti svajones“, – sako heroję Silver garsinusi aktorė Rachel Bloom.

Ji teigia besitikinti, jog šis personažas taps pavyzdžiu visai moterų giminei, nesvarbu, kiek metų bebūtų. Kitas aktorius, padovanojęs savo balsą paukščiui Redui, Jasonas Sudeikis, pasakoja, jog šis daugeliui puikiai žinomas herojus taip pat nepaliks abejingų ir įkvėps kreipti daugiau dėmesio emociniam žmogaus intelektui, jausmams.

 

 

„Po to, ką teko patirti pirmojoje filmo dalyje, Redas grįžta visiškai kitoks. Jis atvirai liūdi, pyksta, pasirodo pažeidžiamas, tokiu būdu primindamas auditorijai, jog jausmus rodyti jokiu būdu nėra gėdinga net patiems tvirčiausiems vyrams. Redas susidraugauja su jo viduje slypinčiu pykčiu, nerimu, baime būti niekam nereikalingu. Su tuo kovoja beveik kiekvienas mažas ir didelis žmogus, tačiau ilgą laiką rodyti tai būdavo nevyriška. Tuo šis filmas ir nuostabus – be įtraukiančios savo istorijos jis žiūrovams parodys, kad moteris gali nesigėdyti savo aukšto intelekto, o vyrai – jausmų“, – sako J. Sudeikis.

„Piktieji paukščiai. Filmas 2“ kino teatruose rodys istoriją, kaip nugalėję žaliąsias kiaules, norėjusias pavogti paukščių kiaušinius, Raudonukas, Čakas ir Bomba mėgaujasi savo naujuoju didvyrių ir gelbėtojų statusu. Nugalėtos kiaulės gyvena netolimoje saloje ir, vadovaujamos savojo karaliaus, kurpia vis naujus keršto prieš paukščius planus.

Tačiau viskas pasikeičia, kuomet iškyla netikėta grėsmė iš ne per toliausiai esančios trečiosios salos. Pasirodo, tame ledo kampelyje jau daugybę metų gyvena paslaptingas purpurinis paukštis Zeta, kuriam iki gyvo kaulo įgriso nuolat kalenti snapu iš šalčio ir jis nusprendžia pasidairyti naujų namų. Žinoma, ne draugiškai, o pasitelkęs visą savo išmonę ir naujausius karinius išradimus. Atsiradus naujam priešui, paukščiai ir kiaulės privalo bent laikinai užmiršti savitarpio nesutarimus ir susivienyti prieš bendrą grėsmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
viskas butu super, isskyrus tai, kad taip kuriamas dar vienas stereotipas - seimos zidinio kurimas, jaukumas ir buitis ir t.t., nesvarbu kurios lyties butu puoselejama, bet jie yra nurasomi kaip ne lygis, kaip tai - kuo uzsiima neva nieko nepasieke, tam tikra prasme beviltiski ir saves neturintys kur padeti zmones. "Stipri moteris" - niekada negirdejau taip sakant apie vaikucius namie auginancia ir jais besirupinanacia mama, juk kiekvieno indelis individualus, gal vaiku - 3 ar 4.. niekam neidomu. Stipria gali buti tik karjeriste, kuriai namai - trecioj ar ketvirtoj vietoj po darbo ir pinigu.. Man labai gaila, nes siuolaikiniai zmones ir taip egoistai (as, as, as!), vaikai ir paaugliai turi daugybe psichologiniu problemu del demesio ir rysio stokos seimoje, kieme zaidzia "vienisi" mazyliai, nes mamos istisai sulindusios i telefonus, nors ir puses metro atstumu:( visuomene tikrai turi problemu, ir tures tik daugiau. Linkiu gerbti ir puoseleti bet kokia veikla, kuri tau miela.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių