Jazzu pristato dainą „Vasara“: klipe – ir aistringas žinomų vyrų bučinys

  • Teksto dydis:

Atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu savo pirmuose koncertuose po karantino klausytojams dovanojo naujausią dainą „Vasara“, kurią jau galima vadinti naujuoju Jazzu hitu. Nuo šiandien kūrinys skamba visose muzikos platformose, o kartu pasirodo atlikėjos sodyboje nufilmuotas klipas, kuriame – daug gerai žinomų veidų ir visiška jų veiksmų laisvė.

„Mano šeimos sodyba Dzūkijoje – tai vieta, į kurią bėgu nuo pasaulio, kai noriu pasislėpti, pailsėti. Kartu tai yra mano kūrybinė erdvė, kurioje rašau dainas, medituoju, – pasakoja Jazzu. – Toje sodyboje rengdavau ir kūrybines dirbtuves, ir crazy vakarėlius, apie kuriuos žino visas Vilnius. Ten suvažiuoja mano draugai – artistai, asmenybės. Ten vyksta labai daug mano gyvenimo. Tad kai reikėjo pasirinkti lokaciją klipo filmavimui, man net nekilo klausimų, kur tai vyks. Norėjau apie vasarą dainuoti ten, kur gyvenu – gamtos prieglobstyje. Pastebiu, kad tapau gamtos vaiku: atsigręžimas į save sutapo su atsigręžimu į gamtą. Mano meilė Donatas buvo tas Tarzanas, kuris pakvietė į gamtą. Joje geriausiai ir jaučiuosi.“

Atlikėjos širdies draugas Donatas Ivanauskas nusifilmavo ir dainos „Vasara“ klipe: romantiškas poros bendravimas prieš kameras vyko visiškai natūraliai. Taip pat elgėsi ir į sodybą suvažiavusi draugų kompanija: klipe yra ir nuogų maudynių naktį, ir pašėlusių šokių, ir karštų bučinių.

Tarp susirinkusiųjų buvo gerai žinoma fotografų pora – Naglis Bierancas bei Lukas Gricius, aktorius Gytis Ivanauskas, atlikėjas Alen Chicco, renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė ir kiti. 

 

 

„Buvo ir mano šamanų chebrytės, ir teisininkų, ir artistų, ir fotografų. Įvairialypė kompanija, artimiausi draugai, su kuriais esu pažįstama pusę savo gyvenimo. Dabar toks laikas, kai niekur neinu, noriu būti su artimiausiais žmonėmis, todėl jie mane ir supa“, – sako atlikėja.

Galvoje ji brandino viziją – sukurti klipą, kuriame būtų miško fėjų burtų, gėlių vaikų dvasios, „oldskūlo“ ir šiek tiek „Velnio nuotakos“. Taip pat atlikėja norėjo, kad būtų šokių, meilės ir juoko.

„Pasakiau draugams: „Atvažiuokite pabūti kaip visada – ir pabaliavosime, ir sukursime nuotaikingą vizualizaciją“. Norėjosi tikrumo vaizde, – kaip iš tiesų aš gyvenu, kaip elgiuosi, kaip šoku. Sutarėme elgtis prieš kameras, kaip kas nori. Tematika buvo visiška laisvė, kas savaime asocijuojasi su hipiais, todėl yra ir šių akcentų. Pati daina yra apie laisvę, artumą, lengvumą. Apie tai, kad reikia gyventi čia ir dabar ir mėgautis draugyste. Man „Vasara“ siejasi su miško magija, gamtos medicina, poilsiu ir gera nuotaika“, – kalba Jazzu.

„Kadangi Justė yra plačios sielos žmogus, ji geba sutraukti didelių širdžių didelius žmones, kupinus gerų norų. Tai jaučiasi ir žiūrint šį klipą, ir matant, kiek žmonių susirenka į jos koncertus, ar kiek lankytojų sugeba pritraukti jos restoranas, kuris taip pat kuriamas su meile. Ir meilė traukia meilę. O visa kita yra nesvarbu“, – sako Jazzu klipe ekstravagantišką stilių pademonstravęs G. Ivanauskas.

Atlikėja juokiasi, kad su bičiuliais prieš filmavimą nesitarė dėl aprangos kodo. Bet kai visi atvažiavo, suprato, kad nieko niekam nereikia sakyti – tai įvyksta natūraliai, todėl ir šįkart kompanija derėjo stilistiškai.

„Aš tik labai atsiprašau viso Glūko kaimo, kad nepakviečiau į vakarėlį. Tiesiog tai vyko labai spontaniškai – ir dainą išleidome, ir klipą nufilmavome labai greitai. Pažadu ateiti su šakočiais ir atsiprašyti visų. Visgi žmonėms turėjo būti nelengva penkias valandas klausytis to paties gabalo, aidinčio per ežerą, – juokdamasi kalba Jazzu. – Viskas praėjo su trenksmu ir man atrodo, kad neveltui. Tikiu, kad pats gabalas keliaus su trenksmu, nes jis visiškai kitoks – pavyko pačiai save nustebinti.“

Dabar atlikėjos laukia intensyvi koncertinė vasara. „Todėl ir šią dainą norėjosi išleisti kuo greičiau. Po visų karantinų, depresijų, tamsos ir atskirties, norisi skelbti žmonėms, kad pagaliau galime būti kartu ir drauge kurti stebuklą. Man atrodo, daina „Vasara“ yra geras startas, kai po devynių mėnesių grįžti ant scenos, nes ji pakuria nuotaiką. Sakoma „parduotos vasaros“, bet aš vasaros neparduodu – aš pati jai atsiduodu. Nusprendžiau, kad tai bus geriausia vasara mano gyvenime“, – sako Jazzu.

Artimiausi didieji atlikėjos koncertai vyks liepos 15 d. Vilniuje, liepos 17 d. – Šiauliuose, liepos 23 d. – Palangoje, rugpjūčio 19 d. – Trakuose, rugpjūčio 22 dieną – Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
Ziegzdriu pensionato diva....

kjolk

kjolk portretas
apsivemsiu nuo tos pad los

profas

profas portretas
Primityvas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių