JAV gyvenanti E. Young: tie, kurie vagia, plėšia ir degina, yra visuomenės kirminai

  • Teksto dydis:

Jungtinės Amerikos Valstijas (JAV) nuo praeitos savaitės krečia dideli neramumai ir protestai, išprovokuoti neginkluoto juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido) žūties dėl šiurkščių policijos veiksmų. Protestų epicentre gyvenanti dainininkė Evelina Anusauskaitė-Young nusprendė netylėti ir pasidalyti, ką iš tikrųjų galvoja apie protestuojančius žmones.

Žinoma moteris „Instagram“ paskyroje papasakojo, kas iš tikrųjų vyksta šalyje.

„1. Didžioji dalis protestų vyksta ramiai ir taikiai. Žiniasklaida dalinasi (savaime suprantama) labiausiai „intriguojančiais“ momentais, kurie neatspindi visos bendros padėties. Kadangi aš (ir daugybė mano draugų) čia gyvenu, ir gyvenu Los Andželo miesto vidury, matau, kad nutiko daug nesąmonių, bet taikos yra begalę kartų daugiau.

2. Žmonės, kurie vagia, plėšia, laužo, degina, naikina – nekovoja už jokias teises. Tai yra tiesiog visuomenės kirminai, kurie pelnosi, strateguoja politines kryptis arba yra psichai, neturintys nieko bendro su protestu ir jo tikslu. Jų niekas čia nepalaiko. Jie nėra protestantai. Jie prisidengia šiuo terminu, kad galėtų manipuliuoti jūsų nuomone ir jei tai yra tai, ką labiausiai pastebite, tai jų rezultatai yra sėkmingi. Tie, kurie man taip rašo, pasidomėkit giliau nei kelios antraštės ir foto galerija. Nerašinėkit čia š*dų kaip nepalaikot kas darosi, nes taip rašydami akivaizdžiai parodot, kad visiškai nesuprantat, kas darosi.

Nelikite pasyvūs. Jei galite, pasidalinkite bent vienu sakiniu, kad nepritariate rasizmui. Tai jau yra daug!

3. Tai, kas vyksta – kova už juodaodžių teises – yra be galo svarbu ir reikalinga. Nevelkite visų likusių žmonių ir rasių teisių. Tai nereiškia, kad vienas ar kitas yra mažiau ar daugiau svarbus. Tai reiškia, kad dabar konkrečiai pokyčių siekiama šioje srityje. Gaisrininkų, kurie važiuoja gelbėti degančio namo. Neklausinėkite, „o kaip visi likę rajono namai?“. Dabar dega „šis“ namas, jį ir „gesinam“.

4. Viena iš pagrindinių problemų, dėl ko kovojama, yra ta, kad konkrečiai policija, neteisingai nužudžiusi tamsiaodžius, lieka beveik visada ne tik nenuteista, bet net neareštuota.

5. Nelikite pasyvūs. Jei galite, pasidalinkite bent vienu sakiniu, kad nepritariate rasizmui. Tai jau yra daug! Jei galite, pasidalinkite daugiau, pasirašykite peticijas ir kitais būdais prisidėkite. Jūs širdyje žinote, kad nesate rasistas, bet kažkas aplink jus yra toks. Leiskite jiems žinoti jūsų pažiūras. Galbūt jie pakeis savąsias.

6. Jei esate rasistas / rasistė, prašau, atsekite mane.

7. Negalvokite, kad jei esate toli, tai jūsų neliečia. Jūs esate šio pasaulio dalis ir dabar kartu turime galimybę jį padaryti geresniu. Tai nėra naivu. Naivu yra apsimesti neutraliu, kad patogiau nugyventume šiandien, paliekant nežinomybę rytojui“, – mintimis dalijasi dainininkė.

Primename, 46-erių G. Floydas mirė po brutalaus sulaikymo Mineapolyje. Vienas iš keturių operacijoje dalyvavusių pareigūnų beveik devynias minutes keliu spaudė ant žemės gulinčio, antrankiais surakinto, beginklio juodaodžio G. Floydo kaklą, nors jis skundėsi, kad negali kvėpuoti, ir raitėsi iš skausmo. Netrukus jis mirė.

Šis incidentas paskatino JAV protestus. Šalyje rengiami dideli protestai prieš policijos smurtą ir rasizmą, kurie kartais perauga į riaušes, plėšikavimus, padeginėjus ir susirėmimus su policija.

Demonstrantai ragina sustabdyti policijos diskriminacinius veiksmus afroamerikiečių atžvilgiu, skanduodami „Juodaodžių gyvybės svarbios“.

G. Floydo brolis Terrence’as pareiškė, kad smurtiniai protestai daro žalą. Pasak jo, pernelyg dažnai policijos panaudotas smurtas paskatina smurtinius protestus, kurie nepadeda pasiekti jokių politinių pokyčių.

„Mes vis dar darysime tai, taikiai“, – teigė T. Floydas.

„Ką jūs visi darote, jūs nedarote nieko, nes tai nesugrąžins mano brolio. Jis nenorėtų, kad jūs visi tai darytumėte“, – pridūrė Terrence’as.

Šeimos teisininkų teigimu, G. Floydo laidotuvės vyks birželio 9 d. Hiustone, Teksase, kur vyras praleido didžiąją dalį savo gyvenimo.

Kaip pranešama, šeimos pareikalauta nepriklausoma autopsija parodė, kad G. Floydas mirė dėl uždusimo, taip paneigiant oficialią ataskaitą.

„Autopsija rodo, kad ponas G. Floydas neturėjo medicininio pobūdžio problemų, kurios galėjo lemti ar prisidėti prie jo mirties“, – teigė skrodimą atlikęs medikas Michaelis Badenas.

„Jo sveikata buvo gera. Mirties priežastis, mano nuomone, yra uždusimas dėl kaklo suspaudimo“, – aiškino M. Badenas.

„George’as mirė, nes jam trūko oro, jam reikėjo oro gurkšnio“, – teigė advokatas Benas Crumpas. Jis paragino tęsti protestus, bet pridūrė, kad smurtas yra nepriimtinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Pagal jūsų mastysena,tai mums rrikia diti į mitingus protestuoti už H.Daktarą,kuris nuteistas iki gyvos galvos,ir tokių yra nemažai priklijuojam angelo dparnus ir piketuojam,o mums tos recidyvistus žudikus teikia išlaikyti ,turi būti mirties bausmė.Tikiu Amerika priims,nes nebesusitvarko.O tu neskleisk etezijų eik savo ponui barščių virti.

J.K.

J.K. portretas
Jūs apie taikius protestuotojus,bet jie gerbė irdievino auksiniame karste su angelo sparnais recitivistą,matyt užkniso policijai jo nusikaltimai ir nugalabino.Bet tie tavo taikūs protesguotojai nešė plakatus rasistinius,BL M.Jei esi višta nai neplirpk nesamonių.Jau nekalbu apie ,degintojus ,plešikus,vagis,žudikus juk tokie daugiausia negrai.

KAUNAS

KAUNAS portretas
Atsirado juodčkio bandito užtarėja,ko jei tokia mandra gyveni toj šaly ko nerašai kiek baltaodžių nužudė,,ir kiek baltsodžių nuzudo negrai.žinoau kas vyksta,kodėl negrsi nenori policijos ekzistuoja narkotikų biznis,ten puse vsikšto apkvaišudiu su stiklinėmakim.Matyt poniute visko irgi nežinsi.Juk negrai didžiausi rasistai.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių