JAV dainininkės Lizzo buvusios šokėjos padavė ją į teismą dėl neigiamos atmosferos darbe

  • Teksto dydis:

JAV dainininkę Lizzo (Lizo) į teismą padavė trys jos buvusios šokėjos, teigiančios, kad ji sukūrė neigiamą darbo atmosferą, rodo teismo dokumentai, su kuriais antradienį susipažino naujienų agentūra AFP.

Los Andžele pateiktame ieškinyje Lizzo ir jos atstovai kaltinami įvairiais Kalifornijos darbo teisės pažeidimais.

„Ieškovės Arianna Davis (Ariana Deivis), Crystal Williams (Kristal Viljams) ir Noelle Rodriguez (Noel Rodriges) kaltina seksualiniu, religiniu ir rasiniu priekabiavimu, diskriminacija dėl negalios, užpuolimu ir neteisėtu įkalinimu“, – sakoma joms atstovaujančios advokatų kontoros pareiškime.

„Davis ir Williams galiausiai buvo atleistos, o Rodriguez išėjo iš darbo dėl siaubingo elgesio“, – priduriama pranešime.

Teigiama, kad atlikėjos jautė spaudimą dalyvauti erotiniame šou Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartale. Ieškinyje teigiama, kad Lizzo spaudė savo šokėjas sąveikauti su nuogais atlikėjais.

Ieškinyje taip pat nurodoma, kad Lizzo šokėjų grupės lyderė Shirlene Quigley (Širlen Kvigli) dažnai išsakydavo seksualinio pobūdžio komentarus ir propagavo savo krikščioniškus įsitikinimus, ypač pasisakydama prieš lytinius santykius iki santuokos ir nepaisydama prieštaravimų.

Buvusios šokėjos pridūrė, kad vykstant Lizzo pasauliniam turui kilo ginčas dėl kompensacijų.

Ieškinyje teigiama, kad baltaodžiai vadybininkai dažnai kaltindavo juodaodžius šokėjus tinginyste, neprofesionalumu ir netinkamu požiūriu.

„Šie žodžiai ne tik skamba pažįstamai kaip tropai, kuriais juodaodės moterys menkinamos ir atgrasomos nuo savęs gynimo (...) Tie patys priekaištai nebuvo pateikti šokėjoms, kurios nėra juodaodės“, – teigiama skunde, kuris cituojamas pareiškime.

„Taip buvo kalbama tik su šokių kolektyvu, kurį sudaro apkūnios spalvotosios moterys, todėl ieškovėms susidarė įspūdis, kad šie komentarai buvo susiję su rasizmu ir antsvoriu“, – priduriama pranešime.

Lizzo atstovai kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti susidariusią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių