Jamala: šios „Eurovizijos“ laukiu ne mažiau nei pernykštės

Gastrolės skirtingose šalyse, naujas albumas ir pažintys su vaikystės dievaičiais – taip per metus pasikeitė ukrainiečių atlikėjos Jamalos gyvenimas, laimėjus „Euroviziją“. Prieš kiek mažiau nei metus Lietuvoje pirmą kartą pasirodžiusi atlikėja – vėl Vilniuje.

„Šios „Eurovizijos“ laukiu ne mažiau nei pernykštės. Tik į sceną žengsiu jau kiek kitaip“, – juokiasi antrą kartą į Lietuvą atvykusi praėjusių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtoja Jamala. Vilniuje pristatanti savo naują albumą, atlikėja sako neatitrūkusi ir nuo gegužės 9, 11 ir 13 dienomis Kijeve vyksiančio konkurso.

„Šių metų „Eurovizijos“ dalyviai – lyg mano svečiai, todėl nenorėčiau nieko išskirti. Žinau, kad švedai ruošia puikų pasirodymą, kaip visada. jie puikiai pasiruošia kiekvienais metais, tačiau išskirti vieno nenorėčiau“, – sako ji.

Jamalos teigimu, ir jos pačios pasiruošimas konkursui – sklandus. „Pasirodysiu su daina „1944“, taip pat pristatysiu naują dainą. Turiu paruošusi ir daugiau staigmenų. Tikiuosi, kad „Eurovizijoje“ vis daugiau dėmesio bus skiriama muzikai. Atėjau į konkursą kaip atlikėja, kaip muzikantė, tokia iš jo ir noriu pasitraukti. Man tai labai svarbu“, – tikina dainininkė.

„Eurovizija“ man atnešė daug naujų pažinčių. Tai, ko gero, geriausias man nutikęs dalykas po pergalės.

Metai po „Eurovizijos“ jos nugalėtojai pralėkė labai greitai. Euforiją akimirksniu pakeitė nauja veikla – darbas muzikiniame televizijos šou, nuolatinės kelionės po pasaulį, albumo įrašai ir pažintys su talentingais muzikantais.

„Laimėti – nuostabus jausmas. Gera būti nugalėtoju. „Eurovizija“ man atnešė daug naujų pažinčių. Tai, ko gero, geriausias man nutikęs dalykas po pergalės. Susipažinau su daug talentingų muzikantų. Turiu galimybę keliauti, mane įkvepia skirtingos šalys, kultūros. Šie metai man buvo pilni įkvėpimo, energijos. Pasirodžiau skirtingose scenose – nuo Katedros aikštės Vilniuje iki koncerto Londone, kurį transliavo tiesiogiai. Tai – platus emocijų spektras“, – prisimena Jamala.

Piotro Čaikovskio muzikos akademijoje Jamala įgijo operos solistės specialybę, vėliau dainininkė tapo daugybės džiazo festivalių laureate, perdainavo įvairių tautų liaudies dainas, išbandė savo jėgas, atlikdama kitų muzikos stilių kūrinius.

„Mano tėvai – muzikantai. jie dievina liaudies muziką – ukrainiečių, armėnų, moldavų. Augau klausydamasi to, ką mėgsta jie. Vėliau pati baigiau akademiją kaip operos solistė. Tai – lyg mano kuprinė, į kurią po truputį įdedu visko. Man įdomu maišyti žanrus. Net ir mano eurovizinėje dainoje galima girdėti liaudies motyvų, elektronikos. Iš pradžių tai skamba beprotiškai, tačiau viskas susilieja į gražią visumą. Nenoriu prisirišti prie vieno stiliaus. Man patinka būti vis kitokiai“, – kalba dainininkė.

Trečiadienio vakaro koncertas Vilniuje – pirmasis šiemet jos koncertinis pasirodymas, kuriame žadama ir premjera. Kiek vėliau atlikėjos laukia gastrolės kituose Europos miestuose bei Jungtinėse Valstijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių