J. Šeduikytės debiutas užsienio seriale: gera prisiliesti prie profesionalaus kino

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę JAV įvyko dokumentinio „Netflix“ serialo „The Last Czars“ („Paskutinieji carai“) premjera, kuriame galima išvysti ir lietuvių dainininkę Jurgą Šeduikytę. Šiame seriale ji suvaidino Juodkalnijos princesę Militsą. Tai – pirmasis Jurgos vaidmuo užsienio kalba.

Serialas pasakoja apie Romanovų dinastijos žlugimą Rusijoje. Jo filmavimai praėjusiais metais vyko Lietuvoje ir Latvijoje, J. Šeduikytė jame suvaidino trijose iš šešių serijų. Seriale yra ir daugiau lietuvių aktorių – Indrė Patkauskaitė, Karina Stungytė, Milda Noreikaitė, Simonas Dovidauskas, Kęstutis Cicėnas, Leonardas Pobedonoscevas ir kiti.

„Buvo puiki patirtis su stipria komanda ir draugišku palaikymu iš pagrindinių aktorių pusės“, – su malonumu filmavimą prisimena J. Šeduikytė. „Gera prisiliesti iš vidaus prie profesionalaus kino kūrimo mechanizmo ir tapti jo dalimi.“

Moteris džiaugiasi ir didžiuojasi, kad tokie serialai kaip „Černobylis“ ir neseniai pasirodęs „Paskutinieji carai“ buvo dalinai filmuoti Lietuvoje ir juose gausu lietuvių aktorių. „Tai populiarina Lietuvą kaip šalį“, – įsitikinusi dainininkė, kurią dar nuo vaikystės žavėjo muzikos ir filmo junginys.

 

Per savo karjerą J. Šeduikytė ne tik laimėjo keliasdešimt muzikos apdovanojimų Lietuvoje, pasižymėjo Europoje (MTV Europos muzikos apdovanojimas), JAV („Just Plain Folks“ apdovanojimai) ir Švedijoje („Baltic Song Festival“ pagrindinis prizas), bet ir didelę profesinės karjeros dalį susiejo su kinu.

Anksčiau J. Šeduikytė yra suvaidinusi pagrindinį vaidmenį filme „Rūsys“ (rež. Ričardas Matačius), kūrusi muziką filmams „Meistras ir Tatjana“ (rež. Giedrė Žickytė), „Namė“ (rež. Zaza Khalvashi, Sakartvelas), o už muziką animaciniam filmui „Kaukai“ (rež. Gediminas Šiaulys) laimėjo Sidabrinę gervę. Šiuo metu ji kaip režisierė, scenarijaus autorė ir kompozitorė dirba prie trumpametražio animacinio fimo „Mora Mora“.

Artimiausiu metu Jurgą bus galima išvysti ne tik televizijos ekranuose, bet ir koncertuose. Ateinantį trečiadienį, liepos 17 dieną, ji su grupe surengs solinį koncertą po atviru dangumi Vilniaus senamiestyje „Vasaros terasoje“. Taip pat pasirodys festivaliuose – liepos 13 dieną „Akacijų alėjoje“ Kulautuvoje ir liepos 19 dieną „Rock in Haapsalu“ Estijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių