J. Kraujelytė – apie debiutinį albumą „Therapy“ ir atvirą jo pristatymo vakarą

  • Teksto dydis:

Atlikėja ir dainų autorė Justė Kraujelytė pristato, ko gero, svarbiausią įvykį per savo 20 metų muzikinę karjerą – spalio 16-osios vakarą kokteilių bare „Salionas“ ji pristatys debiutinį albumą „Therapy“ ir pakvies klausytojus į atvirą, savęs atradimo audiovizualinę kelionę.

Kaip kelių grupių („OKATA“, „Fume&Comette”, „BEATS“) narė ar žymių atlikėjų pritariančioji vokalistė atpažįstama Justė šiemet pristatė jau tris singlus kartu su vaizdo klipais. Ji sako, jog nori garsiai kalbėti apie tai, kas nepatogu – apie psichikos ypatybes, emocijas, išgyvenimus ir tam tikrus nukrypimus, kurie visuomenėje yra priimami kaip nenormalūs ar net slepiami. Visos šios debiutiniame albume išsakytos mintys taps muzikine terapija – intymia, atvira, neleisiančia meluoti nei sau, nei kitiems.

„Noriu, kad klausytojas ateitų ne į koncertą ir ne manęs pasižiūrėti, – pripažįsta Justė. – Kad jis ateitų pabūti sau ir su savim arba su savo artimu žmogum, seniai nematytu ar pačiu geriausiu draugu. Stengsiuosi, kad ši patirtis būtų netradicinė – kad žiūrovas atsidurtų tarsi keistame namų vakarėlyje ar seanse, kur labai smalsu ir šiek tiek neaišku, kas čia bus. Tegul šis susitikimas tampa patirtimi, po kurios tiesiog viskas pasidaro lengviau. Kaip po terapijos seanso, po kurio išsineši jausmą, o ne vertinimą.“

Dainininkė sako, jog istorinėje Rašytojų sąjungoje įsikūręs kokteilių baras „Salionas“ – ko gero vienintelė vieta Vilniuje, idealiai tikusi naujo albumo pristatymui: „Rašytojų sąjungos slenksčius mynė ir vis dar mina daugybė iškilių rašytojų, kultūros veikėjų, tai vieta, kur, atrodo, net sienos kalba tekstais ir prasmėm. Kadangi „Therapy“ nėra vien apie muziką – jis apie ieškojimus ir patirtis, norėjau netradicinės jo pristatymo erdvės. „Salionas“ būtent tokia vieta, truputį primenanti namus, turinti daug jaukumo ir šiek tiek paslapties.“

Dainininkė pripažįsta – šių metų planas metų pradžioje atrodė visai kitaip, nei įvyko iš tikrųjų – „Therapy“ dienos šviesą išvysti turėjo dar pavasarį, tačiau keliems mėnesiams sustojus visam pasauliui, albumo išleidimą teko nukelti į rudenį.

„Karantinas turėjo savų minusų ir savų pliusų – nors teko nukelti taip laukto debiuto data, turėjome laiko ištobulinti skambesį, paleisti į pasaulį keletą vaizdo klipų. Netrukus pasidalinsiu dar vienu singlu ir jo vaizdo klipu, nufilmuotu įspūdingoje Vilniaus Universiteto Teatro salėje – jis papasakos dar vieną terapijos istoriją,“ – pasakoja Justė.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių