J. Jarutis apie skambutį prieš „Lietuvos balso“ superfinalą: grasino, bet likau gyvas

Monika Liu, Justinas Jarutis, Benas Aleksandravičius bei Mantas Jankavičius – ne tik 10-ojo „Lietuvos balso“ sezono mokytojai, bet ir  atlikėjai, kurie sugeba pastebėti jaunus talentus ir juos dar labiau atskleisti.

Sunkiausia yra ne pačios pirmos perklausos, o tuomet, kai atrinkti dalyviai turi toliau tęsti konkursą ir rodyti progresą. Aišku, dažniausiai dalyviams padeda mokytojai, kurie parodo tinkamą kryptį ir padeda kiekvieną kartą sukurti vis geresnį pasirodymą. Bet ar būna taip, kad atlikėjas nustoja tobulėti? „Kartais, atrodo, atsisukai šių metų laimėtojui, o kitame etape prarandi bet kokį susižavėjimą juo. Ar tai tik buvo pirmas įspūdis, arba dalyvis buvo tik vienam pasirodymui pasiruošęs“, – sakė J. Jarutis

Vykstant tokiam  projektui, nelieka nepastebėti ir patys mokytojai. Dažnai jie susilaukia daug gerbėjų žinučių, nuomonių ar pamokymų apie tai, ką reikėtų rinktis iš dalyvių, už ką balsuoti ar kuriuos pašalinti. Justinas Jarutis pasidalino ne itin malonia patirtimi. „Esu sulaukęs vieno nemalonaus skambučio. Pirmajame sezone, kuriame aš buvau, jau ruošėmės superfinalui ir ryte atsibudau nuo skambučio. Atsiliepiau ir man ir sako: „Jeigu nepasirinksi Malvinos, tau bus blogai“. Ir ne, nepasirinkau. Nieko, žiūrėkit, gyvas“,  – prisiminimais dalinosi J. Jarutis.

LNK nuotr. 

Projektas „Lietuvos balsas“ suteikia galimybę jauniems atlikėjams atskleisti savo talentą, susikurti savo braižą, dainavimo stilių, atrasti draugus, komandą, pažintis ir begalę kitų dalykų, kurie padeda po projekto siekti tolimesnės muzikinės karjeros. „Kartais žmonės, kurie laimi projektą, atsisėda į tokią gražią „sofutę“, pasidabina save ir laukia: „Darykite iš manęs ką nors“. Tokia pozicija uždaro kelius, nes niekas neateina ant lėkštutės ir nieko nepaduoda. Tai reiškia, kad ir koks būtum talentingas, gražiai dainuotum, gražiai atrodytum, jeigu pats neturi iniciatyvos, noro, ugnies kurti, niekas nenugyvens už tave gyvenimo ir niekas nepadarys nieko už tave“, –  kalbėjo M. Jankavičius.

LNK nuotr. 

Dar daugiau istorijų apie projekto „Lietuvos balsas“ užkulisius bei mokytojus –  šį trečiadienio vakarą, 20 val., laidoje „Šeškinės 20“ per LNK.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

koks tu narsus

koks tu narsus portretas
visa krūtine medaliuose tik subinė išdraskyta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių