Įžymybių treneris apie Dievo išpildytą prašymą: daug metų prašiau ir jis padarė

Kiekvienas iš mūsų bent kartą gyvenime esame pagalvoję, kad laikas savo kūną prižiūrėti labiau, į maistą investuoti daugiau, deja, ne visų pasiryžimas baigiasi mus tenkinančiais rezultatais, o kilogramai ir toliau auga.

Žinomas sporto treneris, Europos lengvojo kultūrizmo čempionas ir prestižinių Arnoldo Schwarzeneggerio  pasaulinių varžybų „Arnold classic“ nugalėtojas Paulius Ratkevičius ne tik papasakojo apie kelią į sveikesnį gyvenimą, tačiau prisiminė ir savo alinančius pasiruošimus lengvojo kultūrizmo varžyboms, kuomet apie gardesnį kąsnį sapnuodavo košmarus, o varžybų pabaigai ruošdavosi iš anksto žinodamas, kuo po jų gardžiuosis.   

„Skridome kažkada į Madridą, į varžybas „Arnold Classic“. Kadangi esu kulinaras, mėgstu pasigaminti ką nors prieš varžybas. Pasigaminau „Tinginį“, pusantro kilogramo. Žiūriu į jį ir galvoju – bus mažai, tikrai labai mažas. Pasigaminau dvigubą – 3.2 kg „Tinginį“, kurio įveikti praktiškai neįmanoma. Skridau su rankiniu bagažu. Įsidėjau pyragą, savo daiktus, kurie būtini varžyboms ir matau, kad netelpa viskas. Dilema – arba nupjauti trečdalį „Tinginio“, arba neimti kai kurių daiktų. Sakau, pyrago tai aš tikrai nepjausiu, nes man jo neužteks. Dabar pasakoti linksma ir juokinga, bet tada aš turbūt urgzčiau kaip šuo, jeigu kas nors norėtų jį iš manęs atimti“, – pasirinkimo dilemą prisiminė sportininkas. 

LNK nuotr. 

Vyras  prisipažino, jog tada, kai buvo didžiausi jo sporto metai, be galo mėgo ir vakarėlius, kurie  sunkiai dera su fizinės ištvermės didinimu. 

Kadangi esu labai tikintis, prašydavau Dievo ryte, kai man būdavo bloga: Dieve, prašau, padaryk taip, kad aš nenorėčiau eiti linksmintis. Daug metų prašiau ir jis padarė.

„Man patikdavo dalyvauti vakarėliuose lygiai taip pat, kiek ir sportuoti, ir aš nieko su savimi negalėdavau padaryti. Būdavo ir švenčiama iki paryčių. Netgi vieną kartą aš turėjau varžybas Kaune, o iš vakaro nuėjau į naktinį klubą, baigiau penktą ryto. Tada grįžau, išvažiavau į varžybas, kas įdomiausia, aš jas laimėjau, gavau pirmą vietą. Bet tikrai ne visus rytus aš džiaugdavausi savo savijauta. Juk būdavo ir alkoholio vartojama. Kadangi esu labai tikintis, prašydavau Dievo ryte, kai man būdavo bloga: Dieve, prašau, padaryk taip, kad aš nenorėčiau eiti linksmintis. Daug metų prašiau ir jis padarė“, – įsitikinęs P. Ratkevičius.  

Dabar Paulius nevartoja alkoholio ir padeda žmonėms turėti tokį kūną, apie kokį svajoja. O savo klientų sąraše turi ir ne vieną sėkmės istoriją. „Nuo 180 iki 80 kg – taip pasikeitė vienos klientės svoris. Labai džiaugiuosi dėl jos, nes žmonių, kurie pasiekia tokį ekstremalų svorį, motyvacija dažniausiai nėra labai aukšta. Jeigu žmogus iki to priėjo, jau parodo, kad yra silpnos valios. Tačiau ji suėmė save į rankas ir taip kiekvieną savaitę metė po kilogramą“, – sakė Paulius. 

Kaip Dievas įrodė Pauliui, jog nevalia derinti profesionalaus sporto su audringais vakarėliais? Kodėl gyvendamas Dominikos Respublikoje į bažnyčią eidavo su 30 kiaušinių trynių? Ir kokį patarimą duos tiems, kurie svajoja pradėti sportuoti? 

Antradienį, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.  

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

proto basnia

proto basnia portretas
kuinia,o va birka tai ogo-4 cm.

išalkęs

išalkęs portretas
Geriausias patarimas - jei turi ką suėsti, tai nedelsk, nes gali kiti tai padaryti. man didžiausia problema nuo vaikystės buvo užsiauginti pakankamai masės, iki šiol veikia neįveikiamas ribotuvas. gali ėsti ką nori, gulėti ar bėgioti dešimtis km - vis vien laikosi beveik vienoje vietoje, kaip iki 18 m.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių