Išgirskite ir pamatykite: L. Somovas įrašė dainą su „Grammy“ nominantu

  • Teksto dydis:

Kokybišką turinį kuriančio muzikos prodiuserio Leono Somovo, amerikiečių žvaigždės Jimmy Burney ir talentingo videomenininko Rimo Sakalausko kolaboracija šiandien leidžia patirti didelį malonumą: jų naujas kūrinys „Impatient“ panardina į fantastinį elektroninės muzikos pasaulį ir vizualizuoja geismą pačia įdomiausia forma.

Spalio 25 dieną naujosios dainos „Impatient“ vaizdo klipas pasirodys Rygos trumpametražių filmų festivalyje. O čia ir dabar – šio efektingo darbo didžioji premjera.

„Šis klipas yra psichodelinė kelionė po žmogaus emocinį vidų. Juo siekiama kuo raiškiau vizualizuoti pojūčius, išgyvenimus, įprasminti fantaziją“, – teigia Leonas.

„Muzika – lyg narkotikas. Toks pats ir geismas: sieki moters, projektuoji santykius, kurių galbūt net nėra. Tos projekcijos – reliatyvios. O jeigu visa tai perkelti į sintezatorių pasaulį? Kokį geismą suprojektuotų dirbtinis intelektas?“ – svarsto klipo autorius R. Sakalauskas.

Jis – „Auksiniu scenos kryžiumi“ įvertintas teatro dailininkas, dirbantis su garsiais šalies režisieriais – Oskaru Koršunovu, Gintaru Varnu, Artūru Areima. Jo karjerai stipriai pasitarnavo Vilniaus Dailės akademija ir animacijos studijos karališkame Londono menų koledže.

Rimas mėgsta siurrealistinius elementus, yra sukūręs įspūdingų darbų multimedijos, 3D instaliacijos srityse. R. Sakalausko – tuomet dar jauno menininko – projektas „Sinchronizacija“ yra pelnęs „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą.

Kitas L. Somovo kūrinio „Impatient“ bendraautorius – JAV atlikėjas ir dainų kūrėjas J. Burney yra triskart nominuotas „Grammy“. Jis dirbo su tokiais vardais kaip David Foster, Rodney Jerkins, Demi Lovato, Charlie Wilson ir daugeliu kitų. Galingas talentas ir stulbinantis produktyvumas atidarė daugybę garsiausių studijų durų ir leido J. Burney dainoms suskambėti ne tik Valstijose, bet ir Kanadoje, Azijoje, dabar ir Europoje.

„Su Jimmy susipažinome prieš 2 metus, – pasakoja Leonas. – Intensyviai įrašinėjau medžiagą savo būsimam albumui ir ieškojau naujų talentų. Tuomet jį ir atradau“.

Trumpai apsikeitę laiškais, jau netrukus jie pradėjo dirbti kartu. Viskas sekėsi labai lengvai, todėl L. Somovas įsitikinęs – „Impatient“ tikrai nebus paskutinis bendras projektas.

„Šis kūrinys man yra savotiška išpažintis. Saugojau jį ilgą laiką, siekiau sukurti kuo stipresnę išliekamąją vertę turintį originalų produktą. Vis mąsčiau, kas galėtų suprasti tokią netipinę idėją ir būtų profesionalas, pajėgus tai įgyvendinti. Tuomet žmona Žemyna mane supažindino su Rimu. Po kelių minučių ore jau sklandė pirmieji klipo vaizdiniai. Dirbant su tokio lygio menininku, įkvėpimas tiesiog neišsikvepia. Taip pat noriu padėkoti Pijui Burakui už nuostabų singlo viršelį ir visai didelei kompanijai, dirbusiai kartu“, – sako L. Somovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių