Irako Kurdistane alpinizmo entuziastų pora susituokė aukštai kalnuose

Entuziastingi irakiečiai alpinistai Salaras ir Soma susipažino per vieną žygį Kurdistane, todėl jų sprendimas surengti tuoktuvių ceremoniją tarp šio regiono didingų viršukalnių apie dviejų kilometrų aukštyje virš jūros lygio atrodė visiškai natūralus.

Po ceremonijos virš debesų lygio jie vestuvinę naktį praleido palapinėje, o paskui leidosi į „medaus mėnesio kopimą“ ant Halgurdo kalno – antrosios pagal aukštį viršukalnės Irake, kurios viršūnė yra 3 607 metrų aukštyje.

34 metų Salaras Chomany (Salaras Čomanis) dvylika metų praleido keliaudamas po Kurdistano vaizdingus kalnagūbrius ir slėnius. Savo aistrą jis pavertė profesija – vyras dirbo vedliu, samdomu energetikos bendrovių, tyrinėjančių regioną netoli sienos su Iranu.

Tuo metu 28 metų Soma Muhammed (Soma Muhamed), studijuojanti pedagogiką kalnų mieste Koi Sandžake, irgi yra prisiekusi keliautoja.

Vestuvių svečiai apsiavė žygio batus, užsidėjo šiltas striukes ir saulės akinius, džiaugdamiesi, kad gali ištrūkti iš kaitrių lygumų, kur vasarą oras gali įkaisti iki 50 Celsijaus laipsnių.

Per džiaugsmingą ceremoniją svečiams teko atlaikyti išretėjusį ir žvarbų orą, sukantis rateliu aplink nuotaką ir jaunikį atliekant tradicinį kurdų šoką dabką.

Jaunavedžiai galiausiai pasišalino į savo palapinę po puotos, per kurią buvo vaišinamasi šviežiais vaisiais ir sūriais ir žemiau esančio kaimo.

Kitą rytą, sekmadienį, jie užsimetė kuprines ir patraukė Halgurdo snieguotos viršukalnės link – pirmąkart mėgaudamiesi savo bendra aistra kalnams kaip vyras ir žmona.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių