Į kino ekranus atkeliauja lietuviškai įgarsintas filmas visai šeimai „Metų laikai"

  • Teksto dydis:

Kovo mėnesį, švenčiant Pasaulinę Žemės dieną bei laukiant nubundant pavasario, Lietuvoje pristatomas išskirtinis kino reginys visai šeimai – dokumentinis filmas „Metų laikai“ (angl. „Seasons“). Po kelionės aplink pasaulį paskui migruojančius paukščius ir nardymo vandenynuose drauge su banginiais, režisieriai Jacques Perrin ir Jacques Cluzaud į kino ekranus sugrįžta pristatydami šią ketverius metus filmuotą ir 15 000 metų Europos istoriją pasakojančią juostą.

Lietuviškai Marijaus Žiedo įgarsintas filmas „Metų laikai“ yra išskirtinis, visai šeimai skirtas pasakojimas apie ilgą ir audringą Europos gamtos ir gyvūnijos istoriją bei neatsiejamą žmonijos ir gyvūnų karalystės sąryšį. Režisieriai J. Perrin ir J. Cluzaud žiūrovus kviečia pajusti pirmykštį gamtos alsavimą ir atrasti kitokią žemyno istoriją, papasakotą gyvūnų akimis.

Pasibaigus ledynmečiui ir atšilus klimatui, dabartinės Europos teritoriją pamažu užkariavo miškų masyvai, prisipildę daugybe įvairiausių gyvūnų rūšių. Poetiškai nufilmuota gamtos simfonija „Metų laikai“ pasakoja apie natūralią gyvūnų aplinką, kuriai vis didesnę įtaką daro žmogus – pradedant medžiokle, baigiant klimatą keičiančia veikla. Juosta dar kartą primena, kad žmogus ir toliau yra viena didžiausių (jei ne pati didžiausia) laukinės gyvūnijos grėsmė ir tarsi klausia, ar žmonija sugebės pamatyti, įvertinti ir išsaugoti natūralų ir kvapą gniaužiantį laukinės gamtos grožį.

Visai šeimai skirtas lietuviškai įgarsintas filmas „Metų laikai“ į kino sales visoje Lietuvoje kviečia jau nuo kovo 25 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių