A. Grigorian: jei kartą išeisi, į šią profesiją nebegrįši

  • Teksto dydis:

Tai – profesija, kurią apleidus, grįžti nebegalėsi niekada. Taip sako operos solistė Asmik Grigorian, kuri įsitikinusi, kad dabar – jos aukso amžius, tad prie įtempto darbų grafiko tenka prisiderinti ir jos naujagimei dukrai.

„Žinoma, buvo daug baimių, nes pažįstu daug merginų, kurios maitindamos iš viso negali dainuoti. Tačiau atgavau formą sistemingai, kiekvieną kartą dirbdama po truputį. Lėja yra visiškai prisitaikiusi prie mano gyvenimo ritmo“, – apie dukrą kalba solistė.

Praėjusių metų vasarą gimusi mažylė jau po dešimties dienų su mama sėdo į lėktuvą.

„Visada turi būti planas. Jei be vaikų gali leisti viskam vykti savaip, susilaukus vaikų, privalai turėti strategiją kiekvieną sekundę“, – įsitikinusi operos solistė.

Tačiau ir tame griežtai sustyguotame plane būtinai turi likti vietos meilei ir laikui su artimiausiais žmonėmis. Šią tiesą A. Grigorian skaudžiai pajuto per pastaruosius metus, kurie buvo kupini kraštutinumų: nuo gimimo džiaugsmo iki netekties skausmo.

Praėjusių metų kovą mirė dainininkės tėvas, garsus Lietuvos ir Armėnijos tenoras Gehamas Grigorianas.

„Važiavome švęsti Naujųjų metų į Armėniją, nuvažiavę pas tėtį, sužinojome, kad jam pakilusi temperatūra, nors jis galvojo, kad peršalo. Nuvažiavo į ligoninę, išsityrė ir iš karto buvo aptikta ketvirta vėžio stadija“, – prisimena moteris. 

Tuo metu dainininkė jau laukėsi. Ji pasakoja, kad tėvas išrinko ir vardą anūkei. „Supratau, kad žmogus išeina. Kad viskas bus taip greitai – tikrai nesitikėjau“, – sako ji. 

Praėjus vos 4 mėnesiams po tėčio mirties, A. Grigorian Lietuvoje pagimdė mergaitę. Gimstant mažylei, šalia buvo vyras – žinomas rusų operos režisierius Vasilijus Barchatovas.

Dainininkė juokiasi, kad iki šiol sudėtingose situacijose ji mėgdavo tvarkytis pati, todėl net nustebo, kaip džiaugėsi vyro pagalba.

Ne mažiau už tėtį sesute džiaugėsi ir dainininkės sūnus iš pirmosios santuokos – keturiolikmetis Nojus.

Daugiau – „Gyvenimo“ reportaže.


Šiame straipsnyje: asmik grigorian

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių