Geriausiu pasaulio restoranu paskelbtas „Osteria Francescana“ Italijoje

  • Teksto dydis:

Italijoje esantis „Osteria Francescana“ pirmadienį per ceremoniją Niujorke buvo paskelbtas geriausiu 2016 metų pasaulio restoranu ir tai yra pirmas kartas, kai šį apdovanojimą pelno italų įstaiga.

Šefo Massimo Botturos (Masimo Boturos) vadovaujamas „Osteria Francescana“, kuris pernai buvo antras, dabar nugalėjo praėjusių metų geriausiąjį – Ispanijos „El Celler de Can Roca“.

Italų šefas, kurio garsusis, Modenoje esantis restoranas 2013 ir 2014 metais buvo trečias, atsiimdamas apdovanojimą jaudinosi.

„Noriu padėkoti visiems, nes tai buvo taip sunku, mūsų darbas visas yra menas“, – pasakė jis.

„El Celler de Can Roca“ šiemet nukrito į antrą vietą, o trečioje vietoje yra Niujorko „Eleven Madison Park“.

Pirmajame dešimtuke dar yra restoranai iš Peru, Danijos – anksčiau keturis kartus laimėjęs „Noma“, Prancūzijos, Ispanijos, Japonijos ir Austrijos.

Trys prancūzų šefai gavo individualius apdovanojimus: Alainas Passard'as (Alenas Pasaras) iš Paryžiaus restorano „Arpege“ buvo pagerbtas už viso gyvenimo nuopelnus, Prancūzijoje gimusi Dominique Crenn (Dominik Kren) buvo paskelbta geriausia šefe moterimi, o Pierre'as Herme (Pjeras Ermė) – geriausiu konditeriu.

Šiemetiniai apdovanojimai buvo išdalyti po to, kai pernai kritikai skundėsi, jog šia sistema galima piktnaudžiauti, nes vertinimo komisija neturi pateikti fizinių įrodymų, kad realiai apsilankė kokiame nors konkrečiame restorane.

Daug tų skundų buvo iš Prancūzijos, kuri 2016 metais po trejų metų pertraukos pateko į pirmąjį dešimtuką, bet niekada nėra laimėjusi pirmosios vietos.

Komisija gyrė M. Botturą už triukus su tradiciniais produktais ir ypač – už jo „Penkis Parmigiano reggiano amžius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių