- BNS inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Italijoje esantis „Osteria Francescana“ pirmadienį per ceremoniją Niujorke buvo paskelbtas geriausiu 2016 metų pasaulio restoranu ir tai yra pirmas kartas, kai šį apdovanojimą pelno italų įstaiga.
Šefo Massimo Botturos (Masimo Boturos) vadovaujamas „Osteria Francescana“, kuris pernai buvo antras, dabar nugalėjo praėjusių metų geriausiąjį – Ispanijos „El Celler de Can Roca“.
Italų šefas, kurio garsusis, Modenoje esantis restoranas 2013 ir 2014 metais buvo trečias, atsiimdamas apdovanojimą jaudinosi.
„Noriu padėkoti visiems, nes tai buvo taip sunku, mūsų darbas visas yra menas“, – pasakė jis.
„El Celler de Can Roca“ šiemet nukrito į antrą vietą, o trečioje vietoje yra Niujorko „Eleven Madison Park“.
Pirmajame dešimtuke dar yra restoranai iš Peru, Danijos – anksčiau keturis kartus laimėjęs „Noma“, Prancūzijos, Ispanijos, Japonijos ir Austrijos.
Trys prancūzų šefai gavo individualius apdovanojimus: Alainas Passard'as (Alenas Pasaras) iš Paryžiaus restorano „Arpege“ buvo pagerbtas už viso gyvenimo nuopelnus, Prancūzijoje gimusi Dominique Crenn (Dominik Kren) buvo paskelbta geriausia šefe moterimi, o Pierre'as Herme (Pjeras Ermė) – geriausiu konditeriu.
Šiemetiniai apdovanojimai buvo išdalyti po to, kai pernai kritikai skundėsi, jog šia sistema galima piktnaudžiauti, nes vertinimo komisija neturi pateikti fizinių įrodymų, kad realiai apsilankė kokiame nors konkrečiame restorane.
Daug tų skundų buvo iš Prancūzijos, kuri 2016 metais po trejų metų pertraukos pateko į pirmąjį dešimtuką, bet niekada nėra laimėjusi pirmosios vietos.
Komisija gyrė M. Botturą už triukus su tradiciniais produktais ir ypač – už jo „Penkis Parmigiano reggiano amžius“.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui1
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį10
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...