„Gelbėkit vaikus“ koncerto vedėja D. Belickaitė: esame laimingi, jei turime namus ir vieni kitus

  • Teksto dydis:

„Tėtis sakydavo, kad svarbiausia, jog užaugtume gerais žmonėmis. Manau, jiems tai puikiai pavyko“, – sako paramos koncerte „Gelbėkit vaikus“ penktadienį 19.30 val. prie LNK televizijos ekranų kviesianti energingoji Dalia Belickaitė.

Gerbėjams socialiniuose tinkluose puikiai pažįstama ne tik Dalia, bet trys jos seserys. „Tėvams mus užauginti tikrai buvo iššūkis. Mūsų charakteriai – nelengvi, tai ypač jautėsi paauglystėje, kai kiekvienai buvo labai svarbu įrodyti savą nuomonę, net pavaidinti, kad kai ką žinom geriau nei tėvai. Vis dėlto, tai, kad buvome keturios, augino mus kaip asmenybes. Išmokome klausytis, išklausyti kitą žmogų, suprasti, kad gyvenime esi ne vienas ir turi galvoti ir apie aplinkinius. Mokydamosi gerbti viena kitą, mokėmės ir bendrauti su kitais žmonėmis“, – pasakojo Dalia.

Karantino laikotarpį ji leido šeimos namuose. „Sužadėtinis grįžo į Lietuvą, bet jis žaidžia ir treniruojasi kitame mieste. Tuo tarpu visi mano darbai – Vilniuje. Viena būti tikrai nenorėjau, pagalvojau, kad čia gal paskutinė galimybė pagyventi vaikystės namuose. Kadangi kartu buvo galima būti tik vienam namų ūkiui, viskas tiko puikiai. Nuolat žaidėme, pramogavome, puikiai leidome dienas. Esu ne kartą sakiusi, kad nežinau, ką daryčiau be seserų. Jos – geriausios mano draugės, kurios apie mane žino viską, šnekamės visomis temomis. O jei susipykstame, po poros minučių apsimetame, kad nieko nebuvo – juk puikiai žinome, kad tuoj ir vėl norėsis apie ką nors pasipasakoti“, – šypsosi laidų vedėja.

Koncerto „Gelbėkit vaikus“ metu bus renkama parama ir vaikų dienos centrams, neretai tampantiems vieta, kur vaikai iš socialinės rizikos šeimų gali jaustis saugūs ir atrasti mėgstamas veiklas. Dalia neslepia, kad jos charakterį itin stipriai formavo ir popamokinis laikas krepšinio aikštelėje. „Manau, kad krepšinis užaugino mane kaip asmenybę. Treneriui teko užduotis mus, energingus vaikus, išauklėti taip, kad jo klausytume, kad gyventume pagal planą, laikytumėmės disciplinos. Kai žinai, kad vakare laukia treniruotė, o dar turi pavalgyti, paruošti pamokas ir nori pabūti su draugais, pradedi mokytis puikiai planuoti savo laiką. Tikiu, kad sportas, būreliai ir papildomos veiklos po pamokų, užaugina žmogų kaip asmenybę, išmoko disciplinos, bendravimo. Juolab, ten atrandi taip pat motyvuotų, tikslo siekiančių draugų, kurie kartais lieka ir visam gyvenimui“, – dalijosi ji.

„Man labai skaudu, kad Lietuvoje vis dar yra vaikų, kuriems šiltas maistas – prabanga. Labai jautriai priimu tuos dalykus. Su seserimi savanoriavome vaikų iš socialinės rizikos šeimų grupėse ir pagavau save pradedančią galvoti, kaip galiu pakeisti situaciją iš esmės. Vis dėlto, visų išgelbėti nepavyks, bet pradėti nuo savęs tikrai galime. Vienam nepasijaus geram darbui paaukoti keliasdešimt eurų, kitam – keli, trečias gali skirti savo laiką ar dėmesį tiems, kam to reikia labiausiai. Mes nekalbame apie naujus telefonus ar madingus rūbus – kalbame apie vaikus, kuriems reikia maisto, saugios vietos paruošti pamokas. Daryti gerą – labai gera. Ir ta laimė sąlyginai kainuoja labai mažai“, – kvietė Dalia.

„Su šeima nuolat kartojame: esame laimingi, nes turime stogą virš galvos, maisto ir vienas kitą. Tuo džiaugsmu stengiamės pasidalinti ir su kitais: savanoriauti, aukoti drabužius, daiktus, pinigus. Labai apsidžiaugiau, kad galėsiu prisidėti prie „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerto. Nors ten ir linksminsimės, bet tikiuosi, kad man pavyks padėti prišaukti, prikviesti žmones atkreipti dėmesį į tai, kas iš tiesų labai skaudina“, – teigė penktadienį 19.30 val. LNK paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ vedėja drauge su Rūta Mikelkevičiūte ir Timūru Augucevičiumi tapsianti D. Belickaitė.

Paramos koncerto žiūrovams savo pasirodymus dovanos „Il Senso“, Jurgis Brūzga ir Milėja, Ineta, Irūna ir Barbora, Vaida Genytė, grupė „Okata“, Monika Marija, Liepa, Jurijus Veklenko, Merūnas, Katažina Zvonkuvienė, Ieva Zasimauskaitė, KaYra ir Meidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
taip tėvai girtuokliai alkanų vaikų krūva , kas kaltas? reikia priversti tėvus mesti girtauti ir pradėti normalų gyvenimą kad išlaikytų savo vaikus o nelauktų išmaldos iš kitų

pensininkė

pensininkė portretas
vaikų centrai valstybės reikalas tegul daugiau rūpinasi savo žmonėmis leidžia dirbti ir užsidirbti , o girtuoklius reikia priverstinai gydyti ir nereikės maldauti kelių eurų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių