Gebrasy pristato savo pirmąją lietuvišką dainą: atlikėjas ją sukūrė po draugo netekties

  • Teksto dydis:

Vienas ryškiausių praėjusios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos atlikėjų Audrius Petrauskas, žinomas slapyvardžiu Gebrasy, ir toliau neketina sustoti. Šiandien vaikinas pristato savo pirmąją lietuvišką dainą „Arčiau Tavęs“ bei jai skirtą vaizdo klipą.

„Vaikystėje, būdamas dar šešerių metų, panirau į anglų kalbą, animaciniai filmukai anglų kalba, angliška muzika, angliški žaidimai, nenuostabu, kad visas įkvėpimas pradedant rašyti dainas dar dešimties metų atėjo iš užsienio atlikėjų. Nors ir bandžiau pačioje pradžioje rašyti ir lietuviškai, tačiau taip susiklostė, kad visas savo mintis ištransliuoti būdavo lengviau būtent anglų kalba. Laikui bėgant, buvau įsitikinęs, kad man tiesiog nebeįmanoma sukurti dainos lietuvių kalba. „Arčiau Tavęs“ buvo pati pirmoji lietuviškai parašyta daina po kokių dvylikos metų pertraukos“ – apie savo kūrybą papasakojo dainos autorius.

Pasak atlikėjo, pati dainos reikšmė yra labai universali, nes klausytojai tekste gali rasti kažką savito.

„Šios dainos įkvėpimas atėjo po draugo netekties. Visa tai privertė pagalvoti apie tai, kad viskas yra labai laikina. Galbūt dėl to, kad viskas buvo taip tikra, tie žodžiai ir išsiliejo gimtąja kalba, nes tiksliai žinojau kieno istoriją noriu papasakoti. Tačiau, kai šią dainą atsinešiau pas prodiuserį Faustą Venckų dar 2019-tų metų rudenį, visiems, kas gavo pasiklausyti dainos, tai jos tematika siejosi su meile. Galiausiai pati daina truputį įkrito į stalčių, kol dirbome ties kitomis dainomis, tačiau dabar, pandemijos laikotarpiu, dainos tekstas atrodo, kad įgavo dar ir trečią prasmę, nes dabar esame atskirti nuo savo mylimų žmonių bei draugų, kurių mums labai trūksta, dėl šios priežasties man pakuždėjo nuojauta, kad dainą atiduoti žmonėms reikia būtent dabar“,  – apie dainos prasmę ir sprendimą ją išleisti pasidalino Gebrasy.

Puikiai žinoma, kad dėl karantino atlikėjų padėtis vis dar sudėtinga, perkelti arba atšaukti turai, uždrausti lauko ir patalpose organizuojami koncertai, atšauktos privačios šventės, restoranuose nebegroja gyva muzika.

„Iš tikrųjų praėję metai buvo labai sunkūs, jaučiausi taip lyg mano, kaip atlikėjo, darbas buvo išplėšiamas iš rankų su kiekvienu atšauktu koncertu, bet kas padėjo išgyventi šį laikotarpį – tai būtent muzika, jos klausymasis, dainų rašymas, praleistos valandos įrašų studijoje kartu su Faustu. Būtent dėl šios priežasties, kad muzika buvo mano pats stipriausias ramstis šiuo sunkiu metu, aš supratau, kad dainai „Arčiau Tavęs“ atėjo laikas išvysti šviesą, nes galbūt ji kažkam padės lygiai taip, kaip kitų atlikėjų kuriama muzika padėjo man“ – atskleidė atlikėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių