- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
-
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – laukinės žolelės ir meditacija tekant saulei
„Šiandien vėl mielai pasėdėčiau ten, kur buvau prieš kelias savaites. Turkija, Bodrumo regionas, viešbutis, atrodytų, viduryje tyrų, bet tik čia pabuvusi supranti, kodėl galintys sau leisti viską, renkasi, atrodytų, labai paprastus dalykus. Virtuvės šefas prieskonius rinktiniams patiekalams skabo laukiniam močiutės darželyje prie jūros, o kai patiekia žuvį, negali atsistebėti, kad receptas be jokių mandrysčių – tik citrina, vietinis alyvuogių aliejus druska ir pipirai. Pasiilgot atostogų? Ir aš labai, ypač galėjusi akimirką pajusti jų skonį. Šį vakarą bent galit paganyti akis, tik pavalgykit prieš laidą vakarienę“, – šypsosi šio pirmadienio „Nuo... Iki...“ laidą pristatydama jos vedėja Giedrė Talmantienė.
G. Talmantienė atrado kitokią Turkiją: viešbučiuose – krienų žiedai lėkštėje ir meditacija saulei tekant
LNK gyvenimo būdo laida kviečia pasižvalgyti po kitokią Turkiją. „Turėjome garbės priimti ypatingą svečią, keliaujantį po visą pasaulį, kuris nori gyventi jam įprastoje laiko juostoje, nesvarbu, kur beskristų. Kad šis jo noras būtų išpildytas atvykus į Stambulą, mes turėjome pasistengti. Jis buvo amerikietis ir, kaip žinote, kai JAV – naktis, Turkijoje – diena. Užtamsinome prezidentinių apartamentų langus, 500 kvadratinių metrų, visiškai aklinai, kad saulės šviesa negalėtų prasiskverbti“, – istoriją pasakoja vieno Stambulo viešbučio „Six Senses Kocatas Mansions“ vadovas Kemalis Bayikas.
Ką renkasi tie žmonės, kurie gali nusipirkti viską? Ar iš tiesų galime pradėti gydyti savo kūną, padarę tvarką galvoje ir mintyse? Ką ir kaip garsus virtuvės šefas patartų valgyti, jei norime numesti svorio? Ką dėti į lėkštę ir ką daryti, jei trokštame ramiai miegoti, o ne vartytis visą naktį kamuojami nemigos ar įkyrių minčių? Atsakymai iš lūpų tų, kuriems ne kartą teko pasirūpinti visame pasaulyje garsiais žmonėmis, pirmaisiais valstybių asmenimis, scenos, meno ar mokslo žvaigždėmis. Beje, kai kurie patarimai nustebins savo paprastumu – apsižvalgykime, kas mus pasiekiama ranka ir ką garsiausi pasaulio viešbučiai įtraukia į savo siūlomų paslaugų sąrašus. Meditacija, laukinės žolelės, krienų žiedai lėkštėje, natūralus kūno šveitiklis ar raugintas arbatos gėrimas, kuriuos patys ir pasigaminsite.
„Vargu, ar daugelyje prabangių pasaulio viešbučių rasite tokį skyrių, kuriame galite pasijusti tarsi mokykloje, darbų pamokoje. Jei tik norite, čia patys pasigaminsite muilą, kvepiančių žvakių ar natūralų kūno šveitiklį. Galite net palikti fermentuotis savo vardo kombučią ar su laboratorijos vadovu Ata Ozmenu pasikalbėti apie tai, kaip kuo mažiau teršti aplinką. Išgeriate puodelį kavos ir tirščius metate lauk? Jis sako, kad paėmus du šaukštus kavos, du ricinos ar alyvų aliejaus ir įlašinus kelis lašus norimo eterinio aliejaus, gausite visiškai natūralų kūno šveitiklį“, – pasakoja G. Talmantienė.
Kaip pagerinti sveikatą ir atgauti jėgas ypač dabar, kai stresas ir nerimas dėl rytdienos tapo nuolatiniu ne vieno palydovu, o per karantiną sėdint namuose priaugti kilogramai? Ne tik dietologas ar kitas mitybos specialistas gali mums sudėlioti planą ką ir kaip valgyti. Tą patį gali padaryti ir geras virtuvės šefas. Ozgunas Ustunas virtuvėje – nuo septyniolikos. Jo tėvas ir senelis buvo žinomi virtuvės šefai, todėl jis sako nuo vaikystės žinojęs, kur pasuks. Dirbęs su garsiais pasaulyje šefais, ne vienerius metus praleidęs ir gero maisto mėgėjams žinomame Dubajaus Armani viešbučio restorane garsiojoje „Burj Khalifa“ Ozgunas sako, jog sveikos mitybos taisyklės paprastos: rinkitės produktus, kuriuos galite nusipirkti tiesiai iš jų gamintojų ar augintojų, nepamirškite sezoniškumo, prieskonių, sėklų ir nevenkite gamintis patys. Savo rankomis raugtos daržovės – puikus pasirinkimas. O jei dar galite jų užsiauginti, jūsų lėkštė niekuo nenusileis geriausių pasaulio šefų patiekalams.
Vien gero maisto puikiai savijautai gali nepakakti. Viešbučiai savo svečiams siūlo ne tik paprasčiausiai ilsėtis ir mėgautis komfortu. Meditacija saulei tekant, joga, dvasinės praktikos – apie visa tai bus kalbamasi su meditacijos ir jogos mokytoju iš Indijos Dorelal Singh Thakur, iš Stambulo nuskridę į sezoną pradedantį Bodrumą. Nuo ko jis patarė pradėti kovą su stresu ir kaip valdyti nerimą keliančias mintis? Visa tai – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK, laidoje „Nuo... Iki..“ su G.Talmantiene.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui1
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį10
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...