Filme „Tarp mūsų, berniukų...“ skambanti muzika – atradimas žiūrovams (grojaraštis)

  • Teksto dydis:

Nuo pat komedijos „Tarp mūsų, berniukų...“ starto žiūrovai nuolat teiraujasi, kokios dainos joje skamba. Komedijos kūrėjai siunčia viešą atsakymą: visas filmo dainas jie sudėjo į vieną visiems prieinamą grojaraštį.

„Dabar patys esame lietuviško kino kūrėjai. Kaip platintojai su juo dirbame gerokai ilgiau – per 10 metų. Turiu pastebėti, kad iki šiol nė vieno lietuviško filmo garso takelis nesulaukė tiek daug žiūrovų dėmesio. Jau iškart po premjeros kviestiniams svečiams buvome užversti klausimais, kas groja vienoje ar kitoje filmo scenoje. O „Tarp mūsų, berniukų...“ puslapis „Facebook“ visą laiką pilnas žinučių su klausimais apie muziką“, – sako vienas iš komedijos prodiuserių Mantvidas Žalėnas.

Daugiausia susidomėjimo sulaukė grupės „Sisters on Wire“ dainos „Roads“ ir „Parallel World“. „Ši grupė filmo žiūrovams buvo tikras atradimas“, – sako „Tarp mūsų, berniukų...“ režisierius Kęstutis Gudavičius, filmui parinkęs daugumą jame skambančių dainų.

Komedija prasideda grupės „The Independent“ daina „Kaip gera turėti 17 metų“. Režisieriaus teigimu, ši daina yra kertinė – ji padiktuoja nuotaiką visam filmui ir idealiai tinka pabėgimo scenai.

Visas komedijos dainas vienija tai, kad jos sukurtos Lietuvoje gyvenančių atlikėjų. „Rinkdamiesi muziką stengėmės neimti tos, kuri radijuje skamba kiekvieną dieną. Sąmoningai ieškojome masinei auditorijai kiek mažiau žinomų ar šiek tiek primirštų, tačiau kokybiškų grupių ir atlikėjų“, – sako K. Gudavičius.

Beje, į kai kuriuos iš jų žiūrovai reaguoja itin audringai. Vienas tokių – grupės „MG International“ hitas „Juoda orchidėja“. Daugelyje seansų ją lydi smagūs žiūrovų šūksniai, plačios šypsenos, o kai kur – net ir audringi plojimai.

Filme yra ir tokių scenų, kuriose pagal pirminį sumanymą turėjo skambėti visai kita muzika. Kad ir scena restorane, kai Linas pamato savo seną meilę Agnę. Šiai scenai aktoriai Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas buvo sukūrę autorinę dainą, kurią gyvai atliko Tomo ir Vytauto personažai. Tačiau galiausiai itin romantiškai ir intymiai akimirkai buvo parinkta laiko patikrinta Ovidijaus Vyšniausko „Mažytė“.

Filme „Tarp mūsų, berniukų...“ skambančių dainų grojaraštis

„Sisters on Wire“ – „Roads“

„The Independent“ – „Kaip gera turėti 17 metų“

„Sisters on Wire“ – „Parallel World“

Saulius Prūsaitis – „Big Boys Don’t Cry“

„Colours of Bubbles“ – „Cut It Out“

Egidijus Sipavičius – „Diskoteka“

„The Ball And Chain“ – „Baby Baby Burning“

Amberlife and Lina Joy – „Laivai nutols“

„G&G Sindikatas“ – „Žaibo rykštė“

Ovidijus Vyšniauskas – „Mažytė“

„MG International“ – „Juoda orchidėja“

„Baltasis kiras“ – „Lūpytės“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl???

kodėl??? portretas
filmas lietuviškas, o dainos dainuojamos svetima kalba. jau vien tai didžiulis minusas ir labai sumažina filmo vertę
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių