Filme „Naktinė žvejyba“ vaidinę aktoriai M. Repšys ir L. Pobedonoscevas tapo draugais

  • Teksto dydis:

Praėjusį penktadienį šalies kino teatrus pasiekė bene laukiamiausia šios vasaros komedija – vieno populiariausių Lietuvos režisierių Tado Vidmanto filmas „Naktinė žvejyba“.

Lietuviško kino hitus „Gautas iškvietimas“, „Trys milijonai eurų“, „Lietuviški svingeriai“, „Pats sau milijonierius“ sukūręs T. Vidmantas naujausioje komedijoje „Naktinė žvejyba“ meistriškai pasakoja intriguojančią dviejų kaimynų, Justo ir Povilo, istoriją, o filme vaidina nei daug, nei mažai, tik du aktoriai – Leonardas Pobedonoscevas ir Marius Repšys. Ir nors šie aktoriai yra labai skirtingi, o jų kūrybiniai keliai nebuvo susikirtę, abu jie turi platų gerbėjų ratą, kurie neabejotinai galės pasimėgauti itin kamerine, bet intriguojančia bei trilerio elementų turinčia kino istorija.

Pasak T. Vidmanto, jis džiaugiasi šiuo pavykusiu netikėto dueto rezultatu: „Su Mariumi yra tekę daug dirbti reklamose ir ankstesniuose filmuose, šiam vaidmeniui mačiau tik jį. Ir reikėjo priešingo personažo – švelnaus, mielo, kiek gal naivoko. Leonardas puikiai jam tinka. Labai džiaugiuosi, kad tarp jų užsimezgė gera chemija ir tai stipriai praturtino filmą“.

Vaidinti filme tik dviese – nėra lengva, tad itin intensyviu kūrybinio bendradarbiavimo įspūdžiais dalinosi ir M. Repšys: „Su Leonardu buvo tekę dirbti tik Tado filmuose „Gautas iškvietimas“, bet skirtingi ekipažai, tai nesusitikome aikštelėje. O čia buvo išbandymas abiem, intensyvus filmavimo grafikas, labai daug teksto reikia išmokti. Po pamainų pasilikdavome repetuoti teksto, taip ir susibičiuliavome. Negaliu pasakyti, kad tapome geriausi draugai, bet artimesni tai tikrai. Gerbiu Leo talentą, garbė dirbti kartu.“

Jam antrino ir L. Pobedonoscevas: „Po filmavimo išsitaškėme po savo projektus, bet prieš kokį mėnesį susitikę kitame projekte apsikabinome broliškai ir betarpiškai. Smagu prisiminti, kai prieš filmavimą repetuodavome pas jį balkone devintame aukšte.“

„Naktinėje žvejyboje“ atokioje ežero saloje žvejybai susitikę vyrai kalbasi apie „reikalus" bei moteris, tačiau netikėta linkme pasisukęs pokalbis virsta ne tik intriguojančiu vyrų gyvenimus atskleidžiančiu siužetu, bet ir mirties ar gyvenimo klausimu. Ir nors iš pažiūros tai naujos stilistikos T. Vidmanto filmas, nustebinsiantis ne vieną režisieriaus kūrybos gerbėją, tačiau ir šiame yra nestokojama taiklaus humoro, ironijos bei netikėtos pabaigos. Būtent tai, ko reikia tikrai vasariškai komedijai!



NAUJAUSI KOMENTARAI

*****

***** portretas
Nevykęs filmas. Nerekomenduoju gadinti laiko žiūrint.

Hmmmmmmmmmm \\\\\.../////

Hmmmmmmmmmm  \\\\\...///// portretas
Tai "draugais" ar pora ???.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių