„Eurovizijos“ finale pergalę pelnė Italija: kitąmet šioje šalyje vyks konkursas

  • Teksto dydis:

Po metų pertraukos Roterdame surengta „Eurovizijos“ fiesta. Europa nusprendė, jog 65-ojo „Eurovizijos“ konkurso geriausia daina yra Italija. Būtent į Italiją kitąmet kelsis „Eurovizijos“ konkursas.

Kai prasidėjo balsų dalybos, iš karto nebuvo aišku, kur krypsta Europos ir Australijos simpatijos, mat dalyviai rinko taškus ir pirmose vietose varžėsi kelios šalys. Pirmavo Šveicarija ir Prancūzija. Tačiau žiūrovų balsai visas kortas sumaišė. Italus žiūrovai pakėlė į viršų ir konkurentai nesugebėjo jų pavyti.

Nugalėtojų „Maneskin“ tranki daina„Zitti e Buoni“ surinko 524 taškus.

„Esu labai laimingas, kad mano darbą įvertino ir kad esu viso to dalimi. Aš to labai laukiau. Tai beprotybė. Aš laimėjau komisijos balsavimą, man tai labai svarbu“, – balsų skelbimo metu sakė Šveicarijos atlikėjas Gjon`s Tears.

„Džiugu, kad pirmavo dvi prancūziškos dainos. Jei laimėsiu, pirmiausia, gerai išsimiegosiu“, – pertraukėlių metu kalbėjo Prancūzijos dainininkė Barbara Pravi.

Nustebino Diddžiosios Britanijos pasirodymas. Jis negavo nei vieno balo nei iš komisijos, nei iš žiūrovų. Dar žiūrovų antausius gavo Vokietija, Ispanija bei šių metų „Eurovizijos“ šeimininkai Nyderlandai. Jiems žiūrovai taip pat neskyrė nei vieno taško.

Lietuvos balsus skelbė Andrius Mamontovas, pristatymo metu įpynęs „LT United“ dainos žodžius apie tai, kas bus „Eurovizijos“ nugalėtojas. Lietuvių komisija dvylika taškų skyrė Ukrainai.

Pernai tarptautinis dainų konkursas dėl koronaviruso pandemijos buvo atšauktas, tačiau šiemet į didžiąją „Eurovizijos“ sceną sugrįžo geriausių dainų, šokių bei pasirodymų šou. Roterdamo „Ahoy“ arenoje „Eurovizijos“ šou stebėjo ir keli tūkstančiai žiūrovų, o prie televizijos ekranų mylimiausias dainas palaikė visa Europa.

2021 metų „Eurovizija“ vyko pagal kitokias taisykles. Kadangi koronaviruso pandemija dar nesibaigė, konkurso metu nepavyko išvengti COVID-19 atvejų. Teigiamo testo sulaukė islandų grupės „Daði og Gagnamagnið“ atlikėjai. Taip pat 2019 metų nugalėtojas Nyderlandų nugalėtojas  DuncanLaurece prieš pat finalą sulaukė nemalonios žinios dėl koronaviruso, todėl finale negalėjo gyvai atlikti pergalę prieš kelis metus atnešusios dainos.

Dėl teigiamų COVID-19 testų šie atlikėjai finale negalėjo tiesiogiai pasirodyti, o žiūrovams buvo pateikiamas repeticijų įrašas. Televizijos žiūrovai dėl montažo meno net negalėjo atskirti, jog realiai didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje gyvai pasirodė ne visos šalys. Tačiau šių metų konkurso taisyklės tai numatė ir nesvarbu, kad buvo keli įrašai, jie taip pat galėjo atnešti pergalę į savo šalį.


Šiame straipsnyje: EurovizijaManeskinItalija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Italai, italai

Italai, italai portretas
atsiuntė į konkursą savą grupę, kurią Europa pripažino,o nemažai šalių tiek nusistekenę, kad už save atsiuntė kažkokius brokolius, kurių net pavardžių neįmanoma ištarti ir kurie nori prastumti mums svetimas idėjas.

Edna

Edna portretas
Ar biški nenusisneki?

to Oho

to Oho portretas
Daina buvo su pakankamai šarmo, tas matėsi ir iš ovacijų, bet viską lemia kaimynų draugystė ir politiniai vingiai. Kur italų talentas? Publika labiausiai pripažino šveicarus ir prancūzus.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių