„Eurovizijos“ atomazga: diskvalifikuotas Nyderlandų atstovas J. Kleinas išgirdo teismo sprendimą

  • Teksto dydis:

Iš gegužę vykusio „Eurovizijos“ dainų konkurso vienas favoritų, Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas, buvo diskvalifikuotas prieš pat didįjį finalą. Dainininkas kaltintas agresyviu elgesiu užkulisiuose ir operatorės bauginimu. Praėjus trims mėnesiams nuo incidento, Švedijos teisėsauga paskelbė savo išvadas dėl J. Kleino veiksmų.

„Euronews“ skelbia, kad Švedijos prokurorai nutraukė tyrimą prieš Nyderlandų atstovą dėl to, kad nesurinko pakankamai įrodymų apie įvykusį incidentą.

„Šiandien baigėme savo tyrimą, nes neturime pakankamai įrodymų, kad Joosto veiksmas buvo atliktas su tikslu įbauginti, ar kad J. Kleinas turėjo tokią intenciją“, – sakė prokuroras Frederikas Jönssonas.

Remiantis gegužę pateiktais kaltinimais, Nyderlandų atstovas grėsmingai judėjo prie jį filmavusios operatorės, o jo veiksmai privertė moterį nukristi ir sudaužyti kamerą.

Tuomet Europos transliuotojų sąjunga, „Eurovizijos“ rengėjai, teigė, kad J. Kleino veiksmai „peržengė visas ribas“ – jis buvo diskvalifikuotas iš konkurso prieš pat didįjį finalą.

J. Kleinas nuo pradžių neigė padaręs kažką netinkamo. Nyderlandų transliuotojas „Avrotros“ pareiškė, kad pagaliau buvo pripažinta tiesa – jų šalies atlikėjas nepadarė nieko blogo ir iš konkurso buvo išmestas nepagrįstai.

„Avrotros“ siekia susitikti su „Eurovizijos“ rengėjais. Remiantis šaltiniais, pagrindinė tema pokalbyje bus nepagrįsta J. Kleino diskvalifikacija.

Pats atlikėjas taip pat sureagavo į sprendimą.

„Pastarieji keli mėnesiai buvo siaubingi. Nors mėgstu pasirodyti visame pasaulyje, kažkas buvo ne taip. Kodėl taip ilgai turėjome laukti atsakymo? Kasdien jaučiausi nesaugus, nors žinojau, kad nieko blogo nepadariau. Prieš mane nėra jokios bylos, nes jos niekada ir nebuvo“, – socialiniame tinkle „Instagram“ rašė J. Kleinas.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joost Klein (@joostklein)

 

LNK primena, kad J. Kleinas įrašė kelias dainas su rusų atlikėjais po 2022 m. vasarį įvykusios invazijos į Ukrainos teritoriją.

Su rusų dainininku CMH (CrazyMegaHell), tikrasis vardas – Ruslanas Tušencovas – 2022 m. kovo 11 d. jis išleido dainą, kurioje reiškia meilę ir teroristinei valstybei, ir rusų moterims.

„Sveiki, mano vardas Joostas Kleinas, aš myliu rusų mažules ir apie bet kokį Rusijos veiksmą negalvoju nieko neigiamo“, – kūrinyje dainavo J. Kleinas.

„Noriu rusių moterų ir rusų vaikų su jomis“, – dainavo jis.

CMH šią dainą atliko 2022 m. vasarą Sankt Peterburge vykusiame koncerte. Remiantis „Visegrad 24“ duomenimis, pats J. Kleinas šią dainą atliko koncerte Rusijoje praėjus kelioms savaitėms po teroristinės šalies surengtų skerdynių Bučoje, Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių