Dainininkė Migloko: tai, ką darau scenoje, kartais užknisa artimus žmones

Artimieji į mano sceninį elgesį reaguoja atsidusdami „ak...”, o, kai būnu scenoje, gerbėjams tai patinka ir jie šaukia „vau“, pasakoja ekscentriškoji atlikėja Migloko, pasirodžiusi LRT KULTŪROS vasaros renginių maratone Palangoje „Kablys plius Jūra“.

Projektas šūkiu „Iki kultūros arčiau nei iki jūros“ kviečia lankytojus ne tik pasiklausyti žinomiausių Lietuvos atlikėjų koncertų, sudalyvauti mados renginiuose, bet ir palavinti liežuvį aktorės Aldonos Vilutytės seminare.

„Iki kultūros arčiau nei iki jūros“ – tokiu šūkiu sveikinasi jau 5-asis meninių renginių maratonas, kurį pristato LRT KULTŪRA. Visą vasarą projektas „Kablys plius Jūra” dovanos daugiau nei 100 renginių. Kultūros baro „Kablys” pajūrio atstovybėje kone kasdien skambės koncertai, bus pristatomos parodos, vyks įvairūs seminarai, „Scanoramos“ filmų vakarai, mados renginiai.

Pirmąjį kultūros ciklo savaitgalį atidarė grupė „Golden Parazyth“. Visa sudėtimi pasirodžiusi subtilios elektronikos grupė savo muzikinį kelią prieš daugiau nei dešimt metų pradėjo būtent Palangoje. Šiandien grupės vokalistas Giedrius Širka tiki, kad jie groja, nes vis dar turi ką pasakyti.

„Jei eini į sceną, turi turėti, ką pasakyti. Niekada nelipčiau į sceną, jei jausčiau, kad ne mano laikas, idėjos išblėsusios. Stovėti scenoje tik tam, kad stovėtum, yra šiek tiek kvaila. Scenoje atsiduriu tada, kai turiu idėjų ir minčių, o kai noriu jas kurti, išeinu į užkulisius“, – pasakoja G. Širka.

Šeštadienį scenoje pasirodė ir ekscentriškoji atlikėja Migloko. Savo muzika ir pasirodymais maloniai stebinanti atlikėja visada drąsiai lipa į sceną. „Gyvenime būna, kad artimus žmones užknisu, o scenoje žmonėms labai patinka tai, ką aš darau. Namiškiai į sceninį elgesį reaguoja atsidusdami „ak...”, o kai būnu scenoje gerbėjams tai patinka ir jie šaukia „vau“. Manau, turiu didelę širdį ir kartais jos būna per daug kasdienybėje”, – kalba dainininkė Migloko.

Į „Kablio“ vasaros rezidenciją Palangoje užsukę svečiai gali ne tik pasiklausyti įdomios muzikos, bet ir dalyvauti naudinguose seminaruose. Vieną tokių pristatė aktorė ir kalbėjimo lavinimo lektorė A. Vilutytė.

„Savo seminaruose mes kalbame apie daug dalykų: taisyklingą kvėpavimą, balsą, tembrą, koks jis turi būti, kaip išlaisvinti savo balsą. Mokomės taisyklingos dikcijos, formuluoti mintis, bandome suvaldyti viešojo kalbėjimo baimę“, – apie seminarą pasakoja A. Vilutytė.

Jau šią savaitę kultūrinė rezidencija „Kablys plius Jūra“ kviečia į Olego Šurajevo komedijos pasirodymą, Klaipėdos orkestro džiazo vakarą, grupės „Deeper Upper“ koncertą, o jau antradienį – į „Scanoramos“ filmą „Rimti žaidimai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kažin

kažin portretas
ar jos tikras vardas toks bjaurus, kad reikia gėdintis ir vadintis slapyvardžiu? Ar tai iš mandrumo, ar iš durnumo? O gal prastai dainuoja, tai bijo, jog kas nors pradės ieškoti dėl kompensacijų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių