Dainininkas M. Beinaris pristato kalėdinę dainą ir dalijasi šventinių patiekalų receptais

  • Teksto dydis:

Dainų  „Rytoj ar vėliau“ bei „Nedvejok“ autorius Martynas Beinaris su gerbėjais dalijasi naujausiu savo darbu – daina „Artėja Kalėdos“. Tai – trečias ypatingiausiai metų šventei skirtas jo kūrinys.

Daug laiko šiuo metu namuose su šeima praleidžiantis trijų vaikų tėtis atviras – dėl karantino, nurimus koncertų bei spektaklių šurmuliui, atsirado daugiau galimybių kurti.

„Nors šią dainą rašiau ekstremaliomis sąlygomis! –juokauja M. Beinaris. – Studijoje su manimi nuolat laiką leido pusantrų metukų dukrelė Amelija. Tai ji ir netvarkai įprastai darbui skirtoje erdvėje vadovavo, ir nuomonę apie muziką ar tekstą pareikšdavo“.

Atlikėjas pats kilęs iš šešių vaikų šeimos, todėl per Kalėdas jo namuose netrūkdavo šurmulio – trys sesės, du broliai, jų atžalos…

„Juoko, žaidimų ir emocijų niekada nestigdavo“,  – patikino pašnekovas.

Kadangi Martynas gyvena kartu su tėvais, todėl šventinės giminės iškilmės vykdavo būtent jo namuose.

„Šįmet bus kitokios Kalėdos. Svečių nebesulauksime“, – apgailestavo atlikėjas.

Atlikėjas šventėms ruoštis pradeda gruodžio 1 d. Šią dieną visa jo šeima, trys dukrytės ir žmona Skaistė, savo kambaryje pasipuošia dirbtinę eglutę, pasirūpina ypatingam laikotarpiui skirtomis interjero detalėmis.

„Bet maždaug gruodžio 20 d. svetainėje papuošiama ir tikra Kalėdų eglutė, tiesiog labai norisi namuose to gaivaus miško dvelksmo“, –  sakė M. Beinaris.

Iki Kalėdų Beinariai laikosi Advento tradicijų – penktadieniais nevalgo mėsos, vengia triukšmingų susibūrimų. Dar viena šeimos tradicija būdavo per šventinį laikotarpį surengti pasivažinėjimus rogutėmis.

„Bet jos jau ne vienerius metus nebepuoselėjame, nes...per Kalėdas nebūna sniego!“, – su šypsena sakė pašnekovas.

Ant Beinarių stalo be įprastų valgių visuomet dėmesio sulaukia ir keli mažiau girdėti – marinuotas karpis, kinų kiaušiniai bei kalėdiniai barščiai.

„Tai – mamos receptai, pagal kuriuos pagamintų patiekalų skonis man yra tobulas“, – sakė M. Beinaris.

Burokėlių sriuba su baravykais ir virtomis bulvėmis

Reikia:

1  kg burokėlių,

100 g aliejaus,

200 g džiovintų baravykų,

druskos.

Džiovintus baravykus užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir jame palaikyti apie 1 – 2 valandas. Po to grybus išgriebti ir supjaustyti smulkiais gabalėliais. Vandens, kuriame mirko grybai, neišpilti, o nukošti per smulkų sietelį nuo nuosėdų ir jame virti grybus. Pagal poreikį įpilti dar vandens. Grybai verdami apie 30 minučių. Tuomet sudėti į puodą sutarkuotus burokine tarka burokėlius, ir dar kartu pavirti 10 min. Įdėti druskos pagal skonį, įpilti 100 g aliejaus ir pusę stiklinės obuolių acto. Dar pavirti viską 3 – 5 min. Sriuba paruošta (apie 4-5 litrai). Patartina, iš pradžių įpilti acto ir aliejaus mažiau, o paskui po truputį, ragaujant, papildyti – ji turi būti saldžiarūgštė. Valgyti su karštomis virtomis bulvėmis. Beinarių namuose ši sriuba yra vienas iš pagrindinių Kūčių vakarienės valgių. Skanaus 

Kalėdų stalui labai tinkantys kinų kiaušiniai

1 porcijai reikia:

2 vnt. vištos kiaušinių,

13 g pjaustyto svogūno griežinėlių,

5 g sojų padažo,

10 g ryžių degtinės (tinka ir paprasta degtinė),

10 g petražolių,

20 g cukraus,

10 g krapų,

kvepiančiųjų pipirų, cinamono žiupsnelis,

2 gvazdikėliai,

5 g druskos.

10 – 12 minučių verdami kiaušiniai. Po to jie nulupami, gerai subadomi šakute ar mediniu šiaudeliu, vėl dedami į vandenį ir verdami dar 10 – 15 minučių jau kartu su visais, prieš tai išvardintais produktais. Viskas turi būti pilnai apsemta vandens. Išvirtus kiaušinius palikti atvėsti tame pačiame skystyje per naktį, kad gerai įsimarinuotų. Paskui išimti iš marinato, perpjauti pusiau, sudėti į dubenėlį, šalia patiekti sojos, majonezo ir žirnelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių