D. Vaitiekūnui teko įkūnyti skandalais pagarsėjusią grupę – I. Valinskienė verkė

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį BTV projekto „Muzikinė kaukė“ scenoje dainininkas ir aktorius Dominykas Vaitiekūnas įkūnys skandalingai pagarsėjusią ir prieš dešimt metų populiarumo viršūnėje buvusią grupę „Ekspresas“.

Dominykas atliks dainą „Hey hey gali gali“, kurioje ironiškai apdainuojami dviejų žmonių santykiai.

Praėjusio šeštadienio laidoje paspaudęs stebuklingą „Muzikinės kaukės“ mygtuką, Dominykas prieš akis išvydo dueto „Ekspresas“ nuotrauką. „Dažniausiai man tenka ryškesni personažai, kurie turi tam tikrą judesio, plastikos ir balsinę specifiką, o čia aš sutrikau, pagalvojau, kaip įkūnyti šį pagrindinį vokalistą“, – apie pirmus įspūdžius pasakoja jis.

Grupė „Ekspresas“ susikūrė 1992 metais ir greitai išpopuliarėjo tarp jaunimo dėl savo skandalingai pagarsėjusių kūrinių. Didžiausiu jų hitu tapo daina „Pirmoji naktis“, kurioje atvirai apdainuojami vaikino ir merginos pirmoji pažintis bei intymūs santykiai. Šis kūrinys daug ką šokiravo, bet atsirado žmonių, kurie aktyviai palaikė susibūrusi duetą. Kiekviename grupės koncerte šią dainą buvo prašoma dar kartą pakartoti ir drauge jį dainuodavo visa susirinkusi minia.  Grupė skirtingai nei visi kiti nebijojo „tabu“ laikomų temų ir sėkmingai 1994 metais išleido albumą ir kitus kūrinius, kaip „Antroji naktis“,  „Hey – hey – gali – gali“, „Nepalik manęs“.

Pats Dominykas su šypsena veide kalbėjo apie dainos autorius ir kuriamą šio šeštadienio pasirodymą. „Didžioji dalis žiūrovų ko gero nesupras, nes kai pats įsijungiau jų paklausyti, nustėrau. Tada supratau, kad yra „trolinimas“. Mano mama šio žodžio nesuprato, gali būti, kad nesupras ir kiti, bet jie yra „trolintojų“ grupė, o „trolinimas“, ko gero, specialus erzinimas, kuris balansuoja ant absurdo ribos“, – juokiasi.

Dalyvis neslėpė, kad šiam pasirodymui ruoštis buvo įdomu ir gan linksma: „Įdomiausia buvo pagauti judėjimą, aš esu judantis žmogus, bet daryti vieną judesį kelias minutes... Patys pabandykit“, – juokiasi. Dominykas pripažįsta, kad bus įdomu save pamatyti per televizijos ekranus šiame amplua. „Viena yra stebėti kolegų reakcijas studijoje, bet įdomu, kaip tai suskambės žmonėms iš išorės, kurie gal net nežino konteksto, galbūt net niekada negirdėję tos dainos, tikiuosi, kad su daina suskambės smagiai“.

Prieš pasirodymą laidos vedėjas ir aktorius S. Storpirštis su nekantrumu laukė šio pasirodymo ir  juokavo: „Čia yra mano laukiamiausias šio sezono pasirodymas“.

Dominykui vos pasirodžius scenoje pasigirdo garsūs palaikymo šūksniai ir juokas. Publikos ovacijos netilo viso pasirodymo metu, komisijos narė, dainininkė Inga Valinskienė negalėjo tramdyti juoko, o po jo net šluostėsi nuo juoko susikaupusias ašaras. „Šioje dainoje buvo paminėtas mano vardas, aš labai gerbiu Dominyką, kad dainuodamas ją jis nė karto į mane nežvilgtelėjo, tai yra aukštasis pilotažas, nes daugelis būtų padaręs priešingai“, – kalbėjo Inga.

Režisierius ir komisijos pirmininkas Vytenis Pauliukaitis liko maloniai nustebintas, jis gyrė Dominyko aktorinius sugebėjimus: „Tikrajame pasirodyme buvo daug paprasčiau, o tu sugebi į dainą ir pasirodymą įdėti prasmės. Žiūrėjau ir pagalvojau – vis tiek puiki kaukė“.

Pamatyti šį linksmą Dominyko ir kitų dalyvių pasirodymus bus galima jau šeštadienį, 19:30, per BTV. Renginių vedėjas Tomas Legenzovas įkūnys pop muzikos dievaitę Britney Spears, aktorė Aleksandra Metalnikova taps Belgijos dainininke Lara Fabian, atlikėja Donata Virbilaitė virs regio muzikos grupe „Inner Circle“, o aktorius Tomas Rinkūnas įkūnys atlikėją Annie Lennox. Dainuojamosios poezijos kūrėją Aliną Orlovą įkūnys dainininkė Iglė Bernotaitytė, radijo laidų vedėjas ir dainininkas Haroldas Šklėrius virs grupe „Coldplay“, atlikėja Julija Jegorova taps seksualiąją Jessie J, aktorius Robertas Lenartavičius įkūnys anglų grupę „UB40“, o Augustė Vedrickaitė taps atlikėja Viktorija Mauručaite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiausiai ismok angliskai

pirmiausiai ismok angliskai portretas
Bull shit *rasyt, zinoma jei supranti ka rasai...

Linksma tai linksma-

Linksma tai linksma-  portretas
O toliau-“bool shit”. Ir tiek...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių