D. Filmanavičiūtė apie pasiruošimą motinystei: truputėlį panika kamuoja

  • Teksto dydis:

„Aš truputėlį išsigandus, truputėlį panikos kamuojama, truputėlį kamuojama klausimai, ar aš tikrai sugebėsiu?, – sako pirmagimio besilaukianti dainininkė ir visuomenininkė Dovilė Filmanavičiūtė. Bet, tiesą pasakius, aš sunkiai įsivaizduoju, ar gali būti didesnė prasmė gyvenime, negu žinoti, kad tuoj būsi mama.“

Laukimu garsi moteris gyvena paskutinį mėnesį – netrukus juodu su ilgamečiu širdies draugu Aurimu ant rankų sūpuos sūnų. „Ne, neapsivertė gyvenimas visai, tikrai nebuvo mums tai staigmena, mes tikrai apie tai jau kurį laiką kalbėjomės, čia irgi sulaukiu kartais klausimo iš savo virtualių draugių dažniau – ar greitai gaunasi ir kaip čia taip padaryt. Tai noriu tik pasakyt, kad vėlgi reikia tiesiog namuose daug meilės, atsipalaidavimo, džiaugsmo. Ir mes tikrai nebuvom iš tų porų, kurios kažkaip labai stengėsi ir „dirbo darbą“ – tikrai apie tai kalbėjom, visiškai nenustebino nėštumas manęs. Aišku, netikėtumo akimirkų buvo, nes gi vakar dar vakare šampaną su austrėm valgėm, o pirmadienį ryte sužinojau, kad jau man reikės truputėlį pailsėt nuo savo gurmaniškų pomėgių“, – jau šį vakarą 19.30 val. LRT laidoje  „Gyvenimas“ atviraus Dovilė.

D. Filmanavičiūtę daugelis žino ne tik kaip vokalistę, besislepiančią po Miss Sheep slapyvardžiu, socialiniams tinklams išgyvenant tikrą aukso amžių 32 metų moteris daugeliui pažįstama dėl savo skambių ir kartais net įžūlių pasisakymų viešoje erdvėje.

Tokia be užuolankų rėžiama tiesa dažnai sulaukia ne tik palaikymo už drąsą, bet ir pasipiktinimo bangos. Apie nėštumą ji taip pat kalba nesaldindama žodžių, todėl kartais susilaukia internautų kritikos, nors paklausta, ar gimus kūdikiui pati nebijo tapti supermamyte, prisipažįsta, kad to visai nebijotų.

„Man atrodo, kad kažkas labai piktas paėmė sąvoką „supermama“ ir iš jos padarė kažkokį baubą, ir dabar atrodo, kad kai tu vadini moterį supermama, tai tu ją įžeidi kažkaip. Arba tu ją žemini. Aš noriu būti supermama. Aš noriu būti ta supermama, kuri visų pirmiausia nesiorientuos į naujus žaislus, naujus daiktus, brangius drabužius. Aš noriu būti ta supermama, kuri orientuosis į vaiko pasaulėžiūros kūrimą. Apskritai, aš turbūt noriu pradėt nuo meilės – nuo didžiulės meilės, kad tas vaikas visąlaik būtų pilnas įspūdžių, pilnas kažkokio tarpusavio supratimo ir išklausytas, kad mama visą laiką bus laiminga dėl to, kad ji visų pirma bus išsipildžius kaip asmenybė, kad jinai galės užsiiminėti sau miela veikla, bet visą laiką žinoti, kad yra kažkur va čia šalia žmogus, kuriam reikia ranką paduoti ir su juo pabūti. Man atrodo, tai yra būti supermama“, – kalbės Dovilė.

R. Jonaitis – apie klajones po Australiją

Antrasis laidos pasakojimas kvies leistis į tolimą egzotinę kelionę. LRT laidų vedėjas Richardas Jonaitis su žmona, aktore Jovita Balčiūnaite praėjusių metų pabaigoje leidosi į didžiausią savo gyvenimo nuotykį. Neseniai susituokusi garsi pora atsisakė darbų Lietuvoje, sostinėje išnuomojo savo butą, nereikalingus drabužius paaukojo labdarai, kompiuterį padovanojo neturtingai šeimai, draugams surengė atsisveikinimo vakarėlį ir leidosi į metus truksiantį nuotykį. Žurnalistas ir aktorė nusprendė apkeliauti Australiją, Naująją Zelandiją, Vanuatu ir Okeanijos salas.

„Kada, jei ne dabar“, – tada juokėsi pora, į kelią pasiėmusi ir filmavimo kamerą. Richardas su kolega LRT televizijoje Edvardu Žičkumi sukirto rankomis, kad užfiksuotais įdomiausiais vaizdais, nuotykiais, kelyje sutiktų žmonių ir po pasaulį išsiblaškiusių lietuvių istorijomis jis dalysis su laidos „Gyvenimas” žiūrovais.

Šį vakarą eteryje – pirmasis pasakojimas. „Ne vieną naktį su Richardu praleidome prie kompiuterio abiejuose pasaulio pusrutuliuose – jis Vanuatu, rinkdamas ir siųsdamas medžiagą, aš – montažinėje Vilniuje, ją lipdydamas į neįtikėtinai smagų pasakojimą“, – pasakoja laidos vedėjas E. Žičkus.

LRT žiūrovai šįvakar išvys, su kokiais sunkumais ir netikėtumais Richardas su Jovita susidūrė atvykę į Australiją, kiek jiems atsieina ne tik didžiausias, bet ir brangiausias gyvenimo nuotykis ir kaip žinoma pora atsidūrė viename mažiausiai žinomų salynų pasaulyje – Vanuatu. „Apsigyvenome medyje įrengtoje lūšnoje visai greta veikiančio ugnikalnio“, – laidoje pasakos lietuviai, o jų įamžinti vaizdai vers aikčioti iš nuostabos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kurstytoja eiti į Baltic Praid paradą

Kurstytoja eiti į Baltic Praid paradą portretas
Ar gali kalbėti apie šeimą ir vaikus kurstytoja visus eiti į Baltic Praid gaidžių ir lezbių paradą. Pati eik čia mus nekursčiusi. Šita mums nuleista "žvaigždė" patupdyta į visas įmanomas Komisijas vietoj kol kas Lietuvoje neesančios furijos ibelės gauptos žarnos, taip sakant pamaina, gojams prižiūrėti, kad nedrįstų pakelti galvų.

Zosyte

Zosyte portretas
Kada ir uz ka tapo zvaigzde ? Nusisnekejo . buvo labai neidomu . Tai pirma salyje nescia ?Tai jau nera apie ka kalbeti ?

AS manau,kad daugelis dergianciu raso apie save

AS manau,kad daugelis dergianciu raso apie save portretas
Jus komentuojantis ir taskantis purvais ant kitu sprendziate pagal savo supratima ir pagal save.Esate neispruse,viskuom nepatenkinti todel ,kad nezinote ir nenorite zinoti kas ispruses,kas mulkis.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių